Pörssitiedote tammikuuta 31, 2008 12.15.00 ip. CET

Metso Panelboardin osien myynti Dieffenbacherille saatu päätökseen

Metso on saanut päätökseen kaupan Metso Panelboardin osien myynnistä saksalaiselle Dieffenbacher GmbH + Co. KG:lle. Kaupan myötä Metso Panelboardin Nastolassa sijaitsevat liiketoiminnot ja osa Sundsvallissa, Ruotsissa sijaitsevista liiketoiminnoista siirtyy Dieffenbacherin omistukseen 1.2.2008. Yrityskaupan arvoa ei julkisteta. Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Metson tulokseen.
 
Kaikki levyliiketoiminnan 60 työntekijää Suomessa ja 40 työntekijää Ruotsissa siirtyvät Dieffenbacherin palvelukseen.
 
Metso Panelboardin kuidutusteknologiaan liittyvät toiminnot Sundsvallissa jäävät Metson omistukseen eivätkä sisälly yrityskauppaan. Panelboardia ei jatkossa raportoida omana liiketoimintalinjanaan, mutta yksikkö jatkaa kuidunkäsittelyteknologian toimittamista MDF-teollisuudelle maailmanlaajuisesti osana Metso Paperia.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja:
Pentti Välimäki, toimitusjohtaja, Metso Panelboard, puh. 040 500 5009
 

Metso in Twitter