Pörssitiedote tammikuuta 7, 2008 01.30.00 ip. CET

Metso toimittaa kaksi kartonkikonetta Nine Dragons Paperille

Metso Paper toimittaa kaksi kartonkikonetta Nine Dragons Paperille. Toimitus käsittää kevyttä aallotuskartonkia ja lainerkartonkia valmistavat koneet, jotka käynnistyvät vuoden 2009 alkupuolella. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisten kartonkikoneiden markkina-arvo on noin 50 miljoonaa euroa kappale, toimituksen laajuudesta riippuen. Tilaus sisältyy Metson vuoden 2007 neljännen neljänneksen tilauskantaan.
 
Aallotuskartonkikoneen leveys on 7,25 metriä ja suunnittelunopeus 1 400 m/min. Kolmikerroksista lainerkartonkia valmistavan koneen viiran leveys on 7,25 metriä ja suunnittelunopeus 1 150 m/min. Kone valmistaa kraftlainer- ja testlainer-kartonkeja.
 
Vuonna 1995 perustettu ja vuodesta 2006 lähtien Hong Kongin pörssissä listattu Nine Dragons Paper on Kiinan suurin pakkauskartonginvalmistaja. Sen kahden, Dongguanissa ja Taicangissa sijaitsevan tehtaan kokonaiskapasiteetti on 5,35 miljoonaa tonnia vuodessa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
myyntijohtaja Kaarlo Hedman, Paper and Board -liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. 040-585 9943
 
Lisätietoja sijoittajille:
Olli Vaartimo, varatoimitusjohtaja, Metso, puh. 0204 84 3010
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
Helsingin Pörssi
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter