Pörssitiedote tammikuuta 15, 2008 02.10.00 ip. CET

Metso toimittaa kokonaisen pehmopaperilinjan Cellynnelle Yhdysvaltoihin

Metso Paper toimittaa kokonaisen pehmopaperilinjan Cellynne Paper Converterille Yhdysvaltoihin. Linjan tuotanto alkaa vuoden 2009 ensimmäisellä neljänneksellä Floridan Haines Cityssä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisten pehmopaperikoneiden arvo on 10-15 miljoonaa euroa riippuen toimituslaajuudesta ja tuotantokapasiteetista. Tilaus sisältyy Metson vuoden 2007 viimeisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Metson toimituslaajuus käsittää kokonaisen Advantage DCT 100 HS -pehmopaperikoneen. Tilaukseen sisältyvät myös Metso Automationin toimittamat laadunhallinta- ja DCS-ohjausjärjestelmät.  Toimitettavan pehmopaperikoneen viiran leveys on 2,7 metriä, nopeus 2 000 m/min ja päivätuotantokapasiteetti jopa 130 tonnia korkealaatuisia kasvo- ja hygieniapapereita ja talouspyyhkeitä.
 
Cellynne Holdings, jonka pääkonttori sijaitsee aivan Floridan Orlandon eteläpuolella, on Pohjois-Amerikan suurin itsenäinen paperin jatkojalostaja. Aktiivisesti kasvavan amerikkalaisyrityksen toiminnan keskeisenä osana on suurten konerullien jatkojalostaminen pienemmiksi, kaupalliseen käyttöön paremmin soveltuviksi paperituotteiksi kuten WC- ja talouspapereiksi. Yrityksen tuotteita käytetään sekä kotona että julkisissa laitoksissa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2006 oli noin 5 miljardia euroa. Metson yli 26 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat (englanniksi):
Jan L. Larsson, myyntipäällikkö, Pohjois-Amerikka, Tissue-liiketoimintalinja, Metso Paper
Puh. +1 770 263 7863, matkapuh. +1 404 229 4269
Donald Beaumont, johtaja, Pohjois-Amerikan toiminnot, Tissue-liiketoimintalinja, Metso Paper, Puh. +1 207 571 5703, matkapuh. +1 207 229 2706

Metso in Twitter