Pörssitiedote lokakuuta 14, 2008 03.00.00 ip. CET

Metso laajentaa kuljetinhihnapalveluitaan yrityskaupalla Australiassa

Metso Oyj Lehdistötiedote 14.10.2008, klo 15
 
Metso ostaa G & F Beltline Services Pty Ltd:n (Beltline), joka tarjoaa kuljetinhihnojen asennus- ja huoltopalveluita kaivosteollisuudelle ja sijaitsee Jandakotissa läntisessä Australiassa. Myyjä on yksityinen perhesäätiö. Sopimuksen arvo on noin 7 miljoonaa euroa. Yritys siirtyy Metson omistukseen ja se liitetään Metso Mineralsin Mining-liiketoimintalinjaan 15.10.2008.
 
Kaupalla Metso hankkii kuljetinhihnojen valmistusyksikön Jandakotissa sekä neljä palveluyksikköä, jotka sijaitsevat lähellä läntisen Australian kaivosalueita. Jandakotin yksikössä valmistetaan kuljetinhihnoja ja lisälaitteita, ja se soveltuu myös kuljetinrullien sekä erikokoisten ja vaativien töiden käsittelyyn. Metso palvelee myös jatkossa Beltlinen nykyisiä kaivosasiakkaita ja aikoo laajentaa laitekantaansa edelleen. Metso aikoo hyödyntää hankkimaansa palveluverkostoa kaivosteollisuudelle tarjoamiensa palveluiden ja tuotevalikoiman vahvistamiseen läntisessä Australiassa.
 
Noin 90 työntekijän odotetaan siirtyvän Metson palvelukseen kaupan seurauksena. Uusi työvoima mahdollistaa esimerkiksi Metson konsultointi-, koulutus- ja valvontapalveluiden vahvistamisen Australiassa. Beltline on perustettu vuonna 1985 ja sen liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa.
 
Yrityskauppa on osa Metson strategiaa, jossa kannattavaa kasvua haetaan muun muassa kehittämällä palveluliiketoimintaa. Metson tavoitteena on parantaa toimitusaikoja ja -tehokkuutta, mikä mahdollistaa suuremman tilauskannan kasvattamisen uusien laitteiden ja isojen projektien osalta.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
 
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
John Trescot, Johtaja, Mining-liiketoimintalinja - Aasian ja Tyynenmeren alue, Metso Minerals, puh. +86 10 6566 6600
 
 
 

Metso in Twitter