Pörssitiedote lokakuuta 23, 2008 09.00.00 ap. CET

Metso sai viranomaishyväksynnän omistusosuutensa lisäykselle Valmet-Xi'an-yhteisyrityksessä Kiinassa

Metso Oyj Lehdistötiedote 23.10.2008 klo 9:00
 
Metso on saanut viranomaisilta hyväksynnän hankkia 75 prosentin omistusosuus kiinalaisesta Valmet-Xi'an Paper Machinery Co. Ltd. -yhteisyrityksestään. Syyskuussa tehtyjen osakehankintojen arvo on noin 5 miljoonaa euroa. Yhteisyritys hankkii lisäksi tiettyjä maankäyttöoikeuksia ja kiinteistöjä noin 8-9 miljoonalla eurolla. Valmet-Xi'an Paper Machinerystä on tullut osa Metso Paper -liiketoiminta-aluetta ja se sisältyy Metson kolmannen vuosineljänneksen katsaukseen.
 
Ennen osakehankintoja Metson omistusosuus Valmet-Xi'anissa oli 48,3 prosenttia. Metso hankki kaikki Finnfundin omistamat osakkeet ja osan kiinalaisen yhteisyrityskumppaninsa Xi'an Paper Making Machinery Worksin omistamista osakkeista. Hankintojen jälkeen Xi'an Paper Making Machinery Works omistaa 25 prosenttia yhteisyrityksen osakkeista.
 
Valmet-Xi'an -yhteisyritys on tärkeä osa Metson tuotantoverkostoa. Se toimittaa kapeita ja keskileveitä paperi-, kartonki- ja sellunkuivatuskoneita pääasiassa Kiinan markkinoille. Se myös osallistuu Metson muihin toimituksiin Kiinassa ja muilla markkina-alueilla. Yhteisyrityksen palveluksessa on 1060 henkilöä ja sen vuosiliikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa, josta yli puolet on koostunut myynnistä Metsolle.
 
Yhteisyrityssopimuksen jatkamisella ja enemmistöosuuden hankinnalla Metso vahvistaa edelleen asemaansa Kiinan johtavana massa- ja paperiteollisuuden kone- ja teknologiatoimittajana.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
talousjohtaja Harri Nikunen, Metso Paper, puh. 040 828 9083
 

Metso in Twitter