Pörssitiedote lokakuuta 16, 2008 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa automaatio- ja turvaratkaisuja Neste Oilin tuotantolaitoksille Singaporeen ja Rotterdamiin Hollantiin

Metso Oyj Lehdistötiedote 16. lokakuuta 2008 klo 11
 
Metso toimittaa kattavat automaatio- ja turvaratkaisut kahdelle Neste Oilin uudelle tuotantolaitokselle Singaporeen ja Rotterdamiin Hollantiin. Tilausten arvoa ei asiakkaan pyynnöstä julkisteta. Tilaukset sisältyvät Metso Automationin kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
Tuotantolaitoksiin tulevat Metson automaatiojärjestelmät kattavat valvomon työasemat ja laitteet, kahdennetut prosessiohjausasemat, integroidut turvajärjestelmät sekä kenttälaitteiden ylläpitoasemat. Metso Automation toteuttaa automaatiotoimituksen tiiviissä yhteistyössä Neste Oilin ja laitosten pääurakoitsijanTechnip Italian kanssa. Rakennustyöt on jo aloitettu. Singaporen tuotantolaitos valmistuu vuoden 2010 lopussa ja Rotterdamin tuotantolaitos vuoden 2011 kuluessa. Valmistuttuaan molempien tuotantolaitosten tuotantokapasiteetti tulee olemaan 800 000 tonnia NExBTL-dieseliä vuodessa.
 
Uusien automaatiojärjestelmien käyttöliittymät, diagnostiikat ja järjestelmäliittymät sisältävät uusia ominaisuuksia, jotka Neste Oil ja Metso ovat kehittäneet yhteistyössä näiden kahden projektin aikana.
 
Metso toimittaa parhaillaan samanlaista automaatioratkaisua Neste Oilin Porvoon jalostamon toiselle NExBTL-dieselin valmistuslinjalle, joka käynnistyy vuoden 2009 kuluessa. Metso toimitti myös Porvoon jalostamolla vuonna 2007 käynnistyneelle uudelle rikittömän dieselin valmistuslinjalle laajan automaatiojärjestelmän.
 
Neste Oil -konserni on öljynjalostukseen ja -markkinointiin erikoistunut yhtiö, joka keskittyy matalapäästöisiin korkealaatuisiin liikennepolttoaineisiin. Neste Oilin NExBTL-diesel on uudistuvista raaka-aineista valmistettava polttoaine, jonka kasvihuonekaasupäästöt ovat sen elinkaaren aikana 40 - 60 % alhaisemmat fossiiliseen dieseliin verrattuna.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle (suomeksi ja englanniksi):
 
Kari Karppinen, Myyntijohtaja, Prosessiteollisuus, Metso Automation,  
puh. 040 063 8531

Metso in Twitter