Pörssitiedote lokakuuta 14, 2008 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa automaatiojärjestelmiä ja järjestelmien päivityksiä Mondin Syktyvkarin tehtaalle Venäjälle

Metso Automationin lehdistötiedote 14. lokakuuta 2008, klo 11
                                                                
Metso toimittaa useita automaatiojärjestelmiä sekä olemassa olevien järjestelmien päivityksiä Mondi Syktyvkarin sellu- ja paperitehtaalle Venäjälle. Toimitus tapahtuu osana mittavaa modernisointiprojektia. Tilaus sisältyy Metso Automationin kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
Toimitus sisältää automaatiojärjestelmät lehti- ja havupuulinjojen keittimille sekä uuden valkolipeä- tuotantoprosessin kaustisoinnille ja meesauunille. Metson aiemmin molemmille kuitulinjoille sekä olemassa oleville kaustisoinnille ja meesauunille toimittamat järjestelmät tullaan päivittämään. Toimitus sisältää ohjelmistot, projektinjohdon ja suunnittelun, testauksen sekä valmistajan että asiakkaan tehtaalla, asennusvalvonnan ja käyttöönottopalvelut. Lisäksi Metso toimittaa kyseiseen projektiin noin 900 säätö- ja sulkuventtiiliä sekä 2 400 käsiventtiiliä.
 
Mondi Syktyvkar on yksi Venäjän sellu- ja paperiteollisuuden suurimmista tuottajista. Tehtaalla on kolme paperikonetta ja yksi kartonkikone. Modernisointi-projektin lähtökohtana on alentaa tuotantokustannuksia ja parantaa tuotannon tehokkuutta ympäristönäkökohdat huomioiden. Projekti toteutetaan vuosina 2008-2010.     
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle (suomeksi ja englanniksi):
 
Kristiina Aaltonen, Sales Manager, Pulp & Paper Industry, CIS, Metso Automation, puh. 040 765 7140
 
Juhani Rintanen, Key Account Manager, Russia, Flow Control, Metso Automation, puh. 040 845 3177
 
 

Metso in Twitter