Pörssitiedote lokakuuta 31, 2008 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kaksi pehmopaperilinjaa HengAn International Groupille Kiinaan

Metso Oyj Yhtiötiedote 31.10.2008 klo 13:00

Metso on saanut kahden pehmopaperilinjan tilauksen kiinalaiselta HengAn International Groupilta. Toinen linjoista toimitetaan konsernin Hunan HengAn Living Paper Products Co., Ltd:lle Hunanin maakunnan Changde Cityyn ja toinen Shandong HengAn Paper Co., Ltd:lle Weifang Cityyn, Shandongin maakuntaan. Linjat käynnistyvät joulukuussa 2009 ja heinäkuussa 2010. Tämäntyyppisen pehmopaperilinjan arvo on reilut 15 - 20 miljoonaa euroa kappaleelta, riippuen toimituslaajuudesta ja kapasiteetista. Osa tilauksesta kirjataan Metso Paperin ja osa Metso Automationin viimeisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
Molempiin Metson toimituksiin kuuluvat massankäsittelylaitteet ja pehmopaperikone. Kummassakin pehmopaperikoneessa on monikerrosperälaatikko, jenkkisylinteri, huuva, pölynhallintajärjestelmä sekä rullain. Toimituksiin sisältyy myös Metson uutta patentoitua puristinteknologiaa. Molemmat tuotantolinjat ovat energiaa säästäviä ja parantavat lopputuotteen laatua. Toimituksiin sisältyy myös laaja automaatiopaketti, joka käsittää kone- ja prosessiohjaukset, laadunmittauslaitteet sekä neliöpaino-profilointijärjestelmän.
 
Uudet tuotantolinjat lisäävät HengAn Groupin kasvo-, kylpyhuone- ja pyyhepapereiden tuotantoa 120 000 tonnilla vuodessa. Uusien linjojen raaka-aineena on ensiökuitu.
 
Vuosina 2006 ja 2008 Metso käynnisti onnistuneesti kaksi samanlaista pehmopaperilinjaa Anhain tehtaalla Fujianin maakunnassa.
 
HengAn International Group on Kiinan johtava, nopeasti kasvava kuluttajatuotteita valmistava yhtiö, jolla on maanlaajuinen myynti- ja jakeluverkosto. Se on listattu Hong Kongin pörssissä. Yhtiön liikevaihto 2007 oli noin 520 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 16 000.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle (ruotsiksi ja englanniksi):
 
Anders Björn, toimitusjohtaja, Metso Paper Karlstad AB, Tissue-liiketoimintalinja, Metso Paper, puh. +46 54 17 13 38, gsm +46 705 17 13 38
 
Leif Forsberg, myyntijohtaja, Metso Paper, Tissue-liiketoimintalinja
Puh. +46 54 17 13 10, gsm +46 705 17 13 10
Lisätietoa sijoittajille:
 
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 
 

Metso Twitterissä