Pörssitiedote lokakuuta 22, 2008 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa murskaus- ja seulontajärjestelmän Brasiliaan

Metso Oyj Lehdistötiedote 22.lokakuuta 2008 klo 13
 
 
Metso toimittaa kokonaisen murskaus- ja seulontajärjestelmän Construtora Norberto Odebrechtille Santo Antônio -projektiin Rondônian osavaltioon Brasiliassa. Toimitus valmistuu vuoden 2009 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 7 miljoonaa euroa ja se sisältyy Metso Mineralsin kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
 
Toimitus sisältää kokonaisen murskaus- ja seulontajärjestelmän, johon kuuluu kaksi ensimmäisen vaiheen murskainta, toisen vaiheen kartiomurskain, kaksi kolmannen vaiheen kartiomurskainta ja iskupalkkimurskaimen hienomurskaukseen. Metso toimitukseen kuuluu lisäksi vielä useita seulaelementtejä, tärysyöttimiä, tärykouruja sekä kuljettimia. Tilaukseen sisältyy järjestelmän suunnittelu, asennuksen valvonta, käyttöönottopalvelut sekä käyttökoulutus.
 
 
Uutta murskaus- ja seulontajärjestelmää käytetään murskeentuotantoon Santo Antônion vesivoimalatyömaalle Madeira-joen varrella lähellä Porto Velhon kaupunkia. Voimalan rakentaa CSAC-yhteenliittymä (Consorcio Santo Antônio Civil), jonka johtava yritys on Odebrecht. Valmistuttuaan järjestelmä pystyy käsittelemään tunnissa 880 tonnia mursketta ja tuottamaan neljää erityyppistä lopputuotetta, joita käytetään vesivoimalan infrastruktuuriin ja rakentamiseen.
 
 
Vuonna 1945 perustettu Construtora Norberto Odebrecht on brasilialainen suunnittelu- ja rakennusorganisaatio, joka toimii maailmanlaajuisesti. Se kehittää ja hallinnoi julkisille ja yksityisille kumppanuuksille ja toimiluville perustuvia infrastruktuuriprojekteja. Vuonna 2007 yhtiön liikevaihto oli 11,4 miljardia euroa ja se työllistää tällä hetkellä noin 59 000 henkilöä.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
 
Lisätietoa lehdistölle (englanniksi):
 
Dionísio Covolo, johtaja, Construction-liiketoimintalinja, Etelä-Amerikka, Metso Minerals, puh. +55 15 2102 1533
 

Metso in Twitter