Pörssitiedote lokakuuta 17, 2008 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa rautamalmin pelletointilaitteistoa China Metallurgical Groupille Australiaan

Metso Oyj Yhtiötiedote 17. lokakuuta 2008 klo 13
 
Metso toimittaa laitteistoa ja palveluita rautamalmin pelletointiin arinauunijärjestelmään China Metallurgical Groupin (MCC) Sino Iron -projektiin Länsi-Australiaan. Toimitus valmistuu vuoden 2009 viimeisen neljänneksen loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 25 miljoonaa euroa ja se on kirjattu Metso Mineralsin kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
Metso toimittaa rautamalmin pelletointijärjestelmän, johon sisältyy rumpu-uuni, esilämmitin, kehäjäähdytin ja pelletointirumpu sekä ydinprosessiteknologia, suunnittelu ja kriittiset osat. Toimitukseen sisältyy lisäksi ohjelmisto ja ohjausjärjestelmä, apulaitteistoa, varaosat sekä valvonta- ja käynnistyspalvelut.
 
Järjestelmän käynnistyttyä projekti pystyy prosessoimaan pelleteiksi 6 miljoonaa tonnia rautamalmia vuosittain, mikä tekee siitä kapasiteetiltaan suurimman rautamalmin pelletointiin tarkoitetun arinauunijärjestelmän Australiassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Kyseessä on Metson toinen tilaus Sino Iron -projektiin tänä vuonna.
 
MCC on yksi Kiinan suurimmista laitevalmistajista ja Kiinan johtavia kaivos- ja metallurgiateollisuuden urakoitsijoita.
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
John Trescot, Johtaja, Mining-liiketoimintalinja - Aasian ja Tyynenmeren alue, Metso Minerals, puh. +86 10 6566 6600
 
Lisätietoa sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
 
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter