Pörssitiedote marraskuuta 26, 2008 10.00.00 ap. CET

Metso, UPM ja Oulun yliopisto käynnistävät teknologiaohjelman Kajaanissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.11.2008 klo 10:00

 
Metso käynnistää yhdessä UPM:n ja Oulun yliopiston kanssa Kajaanissa teknologiaohjelman uusiutuvan kemiallisen puunjalostusteollisuuden mittaus- ja säätöratkaisujen kehittämiseksi. Ohjelma keskittyy erityisesti prosessivesien, energiatuotannon ja biojalostamon tarpeisiin suunnattujen sovellusten kehittämiseen.  
 
Ohjelman suunnittelu alkaa välittömästi ja tavoitteena on vuoden 2009 alussa käynnistyvä kolmivuotinen teknologiaohjelma. Ohjelman laajuus on noin 70 henkilötyövuotta ja kustannusarvio noin kuusi miljoonaa euroa. Ohjelman on suunniteltu työllistävän 5 -10 henkilöä UPM:n Kajaanin tehtaalta.
 
Teknologiaohjelmassa hyödynnetään UPM:n Kajaanin tehtaan henkilöstön tutkimus- ja kehitysosaamista sekä metsäteollisuuden prosessien tuntemusta. Ohjelman keskeisenä päämääränä on tukea uusien liiketoimintojen kehittämistä ja säilyttää Kajaaniin pitkällä aikavälillä syntynyt osaaminen. Metso-konsernilla on alueella jo vuosikymmeniä toiminut prosessimittalaitteita kehittävä ja markkinoiva yksikkö. Ohjelmassa hyödynnetään myös Oulun yliopiston mittaustekniikan sekä prosessi- ja ympäristö­tekniikan osaamista. Yksiköillä on laaja mittaus- ja säätötekniikan tutkimuslaitosten ja yliopistoyksiköiden verkosto, jonka osaamista voidaan kytkeä teknologiaohjelmaan tarpeen mukaan.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Martti Artama, liiketoimintajohtaja, Kajaani Product Line, Metso Automation, puh. 040 738 8295
Pekka Hurskainen, tutkimus- ja kehitysjohtaja, UPM Tutkimuskeskus, puh. 0400 645 969
Jouni Tornberg, tekniikan tohtori, Oulun yliopisto, puh. 040 555 0756
Kauko Leiviskä, dekaani, Oulun yliopisto, puh. 040 554 7572

Metso in Twitter