Pörssitiedote marraskuuta 6, 2008 05.15.00 ip. CET

Metson nimitysvaliokunnan kokoonpano

Metso Oyj Yhtiötiedote 6.11.2008 klo 17:15

Metson neljä suurinta rekisteröityä osakkeenomistajaa 3.11.2008 eli Suomen valtio, Cevian Capital II Master Fund L.P., Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma ja  Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat ilmoittaneet seuraavat edustajansa Metson nimitysvaliokuntaan:
 
Pekka Timonen, ylijohtaja, valtioneuvoston kanslian omistaja-ohjausosasto (Suomen Valtio);
Lars Förberg, Managing Partner (Cevian Capital);
Mikko Koivusalo, sijoitusjohtaja (Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma) ja
Harri Sailas, toimitusjohtaja (Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen).
 
Metson hallituksen puheenjohtaja Matti Kavetvuo toimii nimitysvaliokunnan asiantuntijajäsenenä. Nimitysvaliokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan.
 
Metson yhtiökokouksen asettama nimitysvaliokunta valmistelee hallituksen jäseniä ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset Metso Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka on suunniteltu pidettäväksi 31.3.2009. Nimitysvaliokuntaan kuuluu Metson osakasluettelon 3.11.2008 mukaan neljän suurimman rekisteröidyn osakkeenomistajan nimeämät edustajat sekä Metson hallituksen puheenjohtaja asiantuntijajäsenenä Nimitysvaliokunnan tulee antaa ehdotuksensa yhtiön hallitukselle viimeistään 2.2.2009.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 

Lisätietoja lehdistölle
Aleksanteri Lebedeff, lakiasiainjohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3240
 
Lisätietoa sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter