Pörssitiedote joulukuuta 18, 2008 02.15.00 ip. CET

Metso myy komposiittivalmistusliiketoimintansa Oulussa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.12.2008 klo 14:15

Metso myy Oulussa sijaitsevan komposiittivalmistusliiketoimintansa ja siihen liittyvän omaisuuden xperion Oy:lle 31.12.2008. Myynti ei ole Metson kannalta merkittävä ja se kirjaa kaupasta pienen voiton.
 
Komposiittivalmistusliiketoiminta on osa Metson Paperi- ja kuituteknologia -segmenttiä. Sen vuotuinen liikevaihto on ollut alle 5 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan koko henkilöstö, 21 henkilöä, siirtyy xperion Oy:n palvelukseen.
 
Myynti edesauttaa Metson keskittymistä ydinliiketoimintaansa massa- ja paperiteollisuuden teknologian ja siihen liittyvien palveluiden tuottajana. Myynnin yhteydessä Metso ja xperion Oy ovat solmineet komposiittituotteiden pitkäaikaisen toimitussopimuksen.
 
xperion Oy:n omistaa 100-prosenttisesti saksalainen xperion GmbH, joka on erikoistunut muun muassa paino-, jatkojalostus- ja paperiteollisuuden komposiittivalmisteisiin. xperionilla on tuotantoyksiköitä myös Saksassa, Tanskassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiöllä on 250 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli 50 miljoonaa euroa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle antavat:
 
Ari Telama, aluejohtaja, Pohjoismaat, Service, Paper-liiketoimintalinja, Metso
puh. 050 594 6836
 
Johannes Feldmann, Executive Vice President Marketing and Sales, xperion GmbH
puh. + 49 151 580 44041
 
 

Metso in Twitter