Pörssitiedote joulukuuta 2, 2008 09.45.00 ap. CET

Metso sopi 160 miljoonan euron T&K-lainasta Euroopan Investointipankin kanssa

Metso Oyj:n Yhtiötiedote 2.12.2008 klo 9:45
 
Metso ja Euroopan Investointipankki (EIB) ovat allekirjoittaneet 160 miljoonan euron tutkimus- ja kehityslainasopimuksen. Lainasumma on kokonaisuudessaan nostettu. Lainalla rahoitetaan osa Metson ympäristöliiketoimintaan liittyvien tuotteiden ja palveluiden kehitys- ja innovaatiotoiminnasta sekä muista strategisista T&K-ohjelmista vuosien 2008-2012 aikana.
 
Metson tutkimus- ja kehitystoiminta pyrkii tukemaan asiakkaidemme liiketoimintojen kustannustehokkuutta ja kestävää kehitystä sekä parantamaan heidän tuotteidensa kokonaisvaltaista kilpailukykyä. Metson teknologiat ja palvelut tarjoavat ainutlaatuisen perustan ympäristön kannalta kestäville teollisille prosesseille ja laadukkaille lopputuotteille. T&K-toimintamme kohdistuu yhä enemmän energiatehokkuuteen, uusiutuvien raaka-aineiden hyödyntämiseen ja kehittyneeseen prosessinohjausteknologiaan.
 
Metson T&K-toiminnoissa työskentelee yli 900 henkilöä. Hoidamme ja valvomme aktiivisesti teollisoikeuksiamme ja Metsolla on noin 2,800 patenttisuojan piirissä olevaa keksintöä ja yli 200 patenttihakemusta.
 
Kokonaislaina-aika on seitsemän vuotta ja puolivuotislyhennykset alkavat kolmen vuoden kuluttua eli vuonna 2011.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoja:
Pekka Hölttä, rahoitusjohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3195
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
Metso Oyj
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com 

Metso in Twitter