Pörssitiedote joulukuuta 15, 2008 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa jauhatuslaitteistoa Norilsk Nickelille Venäjälle

Metso Oyj:n yhtiötiedote 15.12.2008 klo 14:00

Metso toimittaa jauhatuslaitteistoa julkisen osakeyhtiön "Mining and Metallurgical Company Norilsk Nickel" (MMC Norilsk Nickel) tytäryhtiölle Talnakh-rikastamolle Pohjois-Venäjälle. Toimitus valmistuu vuoden 2010 loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 40 miljoonaa euroa.
 
Tilaus sisältää semiautogeenin (SAG) jauhinmyllyn, jonka halkaisija on runsaat 10 metriä ja kaksi halkaisijaltaan 6,7-metristä kuulamyllyä. Tilaukseen sisältyy myös lisälaitteistoa sekä asennuksen ja käynnistyksen palvelut.
 
Taimyrin niemimaalla Siperiassa sijaitseva Talnakh-rikastamo käsittelee Talnakhin ja Oktyabrskyn esiintymien rikkaita mineraaleja ja se tuottaa nikkeli-, kupari- ja magneettikiisurikasteita. Metson toimitus tulee mineraalien Talnakh-rikastamon mineraalienkäsittelylaitoksen peruskorjaushankkeeseen. Hankkeen avulla yhtiö tavoittelee laitoksen malminkäsittelykapasiteetin nostamista 10,5 miljoonasta tonnista arviolta 17 miljoonan tonniin.
 
Julkinen osakeyhtiö " MMC Norilsk Nickel" on Venäjän suurin kaivosyhtiö ja maailman johtava nikkelin, palladiumin ja platinan tuottaja. Yhtiö on listattu Moscow Interbank Currency Exchange (MICEX) -pörssissä ja Russian Trading Systemissä (RTS). Vuonna 2007 yhtiön liikevaihto oli 12,4 miljardia euroa. MMC Norilsk Nickelin palveluksessa on yli 63 000 henkeä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
Jaroslaw Dubiansky, johtaja, laitehankkeet ja Venäjän myynti, Mining-liiketoimintalinja, puh. +1 717 849 7222
 
 
 
Lisätietoa sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 
 

Metso Twitterissä