Pörssitiedote joulukuuta 15, 2008 12.00.00 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperin valmistuslinjan SCA:lle Meksikoon

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.12.2008 klo 12:00

 
Metso toimittaa SCA Mexicolle kokonaisen pehmopaperin valmistuslinjan. Linja asennetaan uudelle tehtaalle Ciudad Sahagúniin pääkaupunki Méxicon läheisyyteen. Linja otetaan käyttöön 2010 viimeisen vuosineljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus kirjataan Paperi- ja kuituteknologian viimeisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
Metson linjatoimitus sisältää pehmopaperikoneen lisäksi siistauslaitoksen, jätevesien käsittelylaitoksen ja massankäsittelyjärjestelmän. Lisäksi toimitukseen sisältyy laaja automaatiokokonaisuus, joka sisältää kone-, prosessiohjaukset sekä laadunhallintajärjestelmän. Metso toimittaa myös kaikki tehtaan lisälaitteet ja -järjestelmät sekä vastaa linjan suunnittelusta, kuljetuksesta, asennuksesta, käynnistyksestä ja käyttöönotosta sekä henkilöstön koulutuksesta.
 
Linjalla tuotetaan vuosittain 60 000 tonnia korkealuokkaisia kasvo-, wc- ja pyyhepapereita. Raaka-aineena käytetään keräyspaperia. Tuotantolinjan optimoinnissa kiinnitetään erityinen huomio energian säästämiseen ja lopputuotteen korkeaan laatuun.
 
SCA (Svenska Cellulosa Aktiebolaget) on maailmanlaajuisesti toimiva kuluttajatuote- ja paperiyhtiö, joka kehittää, tuottaa ja markkinoi tuotteita henkilökohtaiseen hygieniaan, kasvopapereita, pakkausratkaisuja, julkaisupapereita ja puutuotteita. Yhtiö toimii noin 90 maassa ja tuotantoyksiköitä sillä on yli 40 maassa. SCA:n liikevaihto on noin USD 15 miljardia. Tällä hetkellä sen palveluksessa on 51 000 henkilöä. SCA on listattu Tukholman, Lontoon ja New Yorkin arvopaperipörsseissä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
Marco Marcheggiani, President, Tissue-liiketoimintalinja, Metso, puh. +1 404 229 7575 tai +46 705 171 511
 
Jan Erikson, Vice President Sales, Tissue-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 54 17 14 90 tai +46 70 517 14 90
 
Jan L. Larsson, North American Sales Director, Tissue-liiketoimintalinja, Metso
puh. +1 770 263 7863 tai +1 404 229 4269
 
 

Metso in Twitter