Pörssitiedote helmikuuta 21, 2008 09.30.00 ap. CET

Metso toimittaa haihduttamon SCA Packaging Obbolalle Ruotsiin

Metso Power, joka on osa Metso Paper -liiketoiminta-aluetta, toimittaa haihduttamon SCA Packagingin sellu- ja paperitehtaalle Obbolaan, joka sijaitsee Ruotsin itärannikolla. Haihduttamo otetaan käyttöön vuoden 2009 kolmannen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa.
 
Laitoksen haihdutuskapasiteetti on 270 tonnia vettä tunnissa ja se väkevöittää sellunkeiton mustalipeän 75 prosentin kuiva-ainepitoisuuteen soodakattilassa polttoa varten. Haihduttamo edustaa uusinta teknologiaa ja toimitukseen kuuluu myös lauhteiden puhdistus ympäristövaikutusten minimoimiseksi.
 
Uusi haihduttamo on osa tehtaan modernisointiprojektia ja sen ansiosta asiakas säästää energiaa ja vähentää haihduttamon ylläpitokustannuksia merkittävästi.
 
SCA on kansainvälinen kuluttajatuote- ja paperinvalmistusyhtiö, joka kehittää, tuottaa ja markkinoi henkilökohtaisia hygieniatuotteita, pehmopaperia, pakkauksia, aikakauslehtipaperia ja puutuotteita. Tuotteet on valmistettu lähes kokonaan uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista. SCA:n liikevaihto oli 11.4 miljardia euroa vuonna 2007 ja sen palveluksessa on noin 50 000 työntekijää noin 50 eri maassa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli noin 6 miljardia euroa. Metson lähes 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (ruotsiksi tai englanniksi):
Kent Jacobsson, myyntijohtaja, Metso Power, puh. +46 705 848 943
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
 
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter