Pörssitiedote maaliskuuta 28, 2008 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa murskaus- ja jauhatuslaitteistoa Anglo Americanille Chileen

Metso Minerals toimittaa murskaus- ja jauhatuslaitteiston Anglo Americanin Los Bronces -kehitysprojektiin Chileen. Toimitus valmistuu vuoden 2010 loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 12 miljoonaa euroa.
 
Tilaukseen sisältyy esivaiheen karamurskain, kaksi kolmannen vaiheen kartiomurskainta ja kolme jauhinmyllyä. Laitteisto asennetaan Andeilla sijaitsevaan malminkäsittelylaitokseen 3,5 kilometriä merenpinnan yläpuolelle. Valmistuttuaan laitos pystyy käsittelemään 87 000 tonnia kuparimalmia päivittäin. Toimitukseen sisältyy myös asennus- ja käynnistyspalvelut.
 
Anglo American kuuluu maailman johtaviin kaivosyhtiöihin ja luonnonvarojen hyödyntäjiin. Yhtiö on listattu Johannesburgin ja Lontoon pörsseissä, sekä NASDAQissa, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli runsaat 24 miljardia euroa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli noin 6 miljardia euroa. Metson lähes 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja (englanniksi):
Aldo Cermenati, Kaivosalan maajohtaja, Chile, Metso Minerals, puh. +56 2 370 2022
 

Metso in Twitter