Pörssitiedote huhtikuuta 30, 2008 09.30.00 ap. CET

Metso toimittaa kaivosmurskaimia Australiaan

Metso Oyj Lehdistötiedote 30.4.2008 klo 9:30
  
Metso Minerals toimittaa murskauslaitteistoa BHP Billiton Iron Oren Yandi-kaivoksen kehitysprojektiin läntiseen Australiaan. Toimitus valmistuu vuoden 2009 loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 12 miljoonaa euroa.
 
Tilaukseen sisältyy viisi MP-tyypin kartiomuskainta, jotka asennetaan Yandin rautamalmioperaatioon Pilbaran alueella. Kehitysprojektin tavoitteena on vastata markkinoiden kysyntään lisäämällä rautamalmin tuotantoa. Valmistuttuaan laitos pystyy käsittelemään 150 000 tonnia rautamalmia päivittäin. Malmi murskataan lopulliseen kokoonsa ennen kuljetusta Port Hedlandin satamaan. 
 
Kartiomurskaimet ovat olennainen osa BHP Billitonin vaiheittaista kehitysohjelmaa, jonka avulla lisätään rautamalmin tuotantoa vastaamaan markkinatilannetta.
 
BHP on maailman suurin luonnonvaroja hyödyntävä monialainen yritys.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson lähes 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja antaa (englanniksi):
Mark Glendenning, johtaja, Aasian ja Tyynenmeren alue, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals, puh. + 61 8 9420 5566
 

Metso in Twitter