Pörssitiedote huhtikuuta 29, 2008 04.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kuparimalmin käsittelylaitoksen Zinkgruvan Mining AB:lle Ruotsiin

Metso Oyj Lehdistötiedote 29.4.2008 klo 16:00
 
Metso Minerals toimittaa malminkäsittelylaitoksen kuparimalmin rikastukseen Zinkgruvan Mining AB:n kaivokseen Etelä-Ruotsiin. Toimitus valmistuu vuoden 2009 loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 16 miljoonaa euroa.
 
Metson toimitus kattaa esi- ja välivaiheen murskauksen, jauhatuksen, vaahdotuksen, painesuodatuksen, pumppauksen sekä käsitellyn kuparimalmin kuljettamisen.  Sopimukseen sisältyy pystytyksen valvonta ja käynnistyspalvelut. Laitteisto sijoitetaan uuteen kuparinkäsittelylinjaan, joka rakennetaan nykyisten sinkin- ja lyijynkäsittelylinjojen rinnalle Zinkgruvaniin. Uusi linja lisää valmistuttuaan kolmanneksella Zinkgruvanin malminkäsittelykapasitettia.
 
Zinkgruvan Mining AB on Lundin Mining -konsernin omistuksessa. Konserni on perusmetallien tuottaja, joka toimii Ruotsissa, Irlannissa, Espanjassa ja Portugalissa. Lundin Mining on noteerattu NYSE:ssa, TSX:ssa ja OMX:ssa ja sillä on noin 3 500 työntekijää. Zinkgruvanin kaivos on toiminut vuodesta 1857 lähtien, ja Metsolla on ollut palvelusopimus kaivoksen kanssa yli 10 vuoden ajan.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson lähes 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja antavat (englanniksi):
Jan-Ove Stene, johtaja, Skandinavia, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals, puh. +46 410 52556
Wille Beckman, johtaja, prosessilaitteet, Metso Minerals, puh. +46 224 57149
 

Metso in Twitter