Pörssitiedote toukokuuta 27, 2008 12.30.00 ip. CET

Metso hankkii Mitsubishin paperikoneteknologian ja siitä tulee Beloitin paperikoneisiin liittyvien teollisoikeuksien yksinomistaja

Metso Oyj Lehdistötiedote 27.5.2008 klo 12:30
 
Metso Paper on vienyt päätökseen sopimuksen koskien Mitsubishi Heavy Industries -yhtiön (MHI:n) paperikoneteknologian siirtoa. Järjestely vahvistaa Metso Paperin teknologista johtajuutta ja palveluita erityisesti Aasiassa ja Japanissa, jossa Metso Paper on avannut uuden toimiston Onomichiin. Japaniin on palkattu lisää henkilöstöä täydentämään Metso Paperin laajaa palveluverkostoa, joka käsittää liki 50 huoltokeskusta yli 20 maassa ympäri maailmaa.
 
"Hankinta vahvistaa toimintamahdollisuuksiamme Aasiassa", sanoo yhtiön Aasian-Tyynenmeren alueen myynnistä vastaava johtaja Jari Siitonen. "Palvelemme mielellämme MHI:n aikaisempia asiakkaita ja varmistamme että heidän tekninen tukensa jatkuu edelleen globaalin varaosa-, logistiikka- ja asiantuntijaverkostomme  kautta".
 
Vuonna 2000 Metso Paper ja MHI ostivat Beloitin paperikoneteknologian teollisoikeudet. Uuden hankinnan myötä Metso Paperista on tullut Beloitin paperikoneteknologian yksinomistaja.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson lähes 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Myyntijohtaja Jari Siitonen, Metso Paper, Aasian-Tyynenmeren alue
Puh. 040-765 7406

Metso in Twitter