Pörssitiedote toukokuuta 23, 2008 11.00.00 ap. CET

Metso laajentaa tuotantokapasiteettiaan Kiinassa

Metso Oyj Yhtiötiedote 23.5.2008 klo 11
 
Metso laajentaa tuotantokapasiteettiaan ja toimistotilojaan Kiinan Shanghaissa 20 miljoonan euron investoinnilla. Investointi tukee Metson globaalin läsnäolon strategiaa lisäämällä valmistuksen resursseja Aasian kasvavilla markkinoilla.
 
Metso perustaa uudet toimitilat Metso Automationin venttiilitehtaalle ja toimituskeskukselle, automaatiojärjestelmien valmistukselle sekä Kiinan myynnille, projektiyksikölle ja suunnittelulle. Noin puolet investoinnista käytetään uuteen toimisto- ja tehdasrakennukseen. Loppuosa käytetään koneiden ja laitteiden hankintaan sekä tehtaan infrastruktuurin rakentamiseen.
 
Rakennuksen suunnitelmat valmistuvat tämän vuoden lopulla ja varsinainen rakentaminen käynnistyy ensi vuonna. Toiminta uusissa tiloissa päästään aloittamaan alkuvuodesta 2010. Tilojen valmistuttua kaikki Metso Automationin Shanghain-yksiköt muuttavat samoihin tiloihin. Yksiköiden arvioitu henkilöstömäärä kasvaa yhteensä 400 henkilöllä ja nousee vuonna 2011 noin 650 henkilöön. Tuotantokapasiteetti nelinkertaistuu vuodesta 2007 vuoteen 2011.
 
Investoinnilla Metso vastaa automaatioventtiilien ja -järjestelmien nopeasti kasvaneeseen kysyntään erityisesti Kiinan energia-, öljy- ja kaasuteollisuudessa. Se mahdollistaa myös venttiilivalmistuksen globaalin toimitusketjun kehittämisen.  
 
Metso teki ensimmäiset toimituksensa Kiinaan jo 1950-luvulla. Oma toiminta Kiinassa alkoi yhteisyrityksen muodossa 1980-luvulla. Nykyään Metsolla on maassa toimintaa 16 eri paikkakunnalla ja noin 2 700 työntekijää. Liikevaihdolla mitattuna Kiina oli Metson kolmanneksi suurin maa. Kiinassa toimivien tytäryhtiöiden liikevaihto oli vuonna 2007 197 miljoonaa euroa ja myynti Kiinaan oli yhteensä 543 miljoonaa euroa. Metson vuosina 2006-2008 Kiinaan tekemien investointien kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson lähes 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Jaakko Järvistö, johtaja, Flow Control -liiketoimintalinja, Metso Automation, puh. 020 483 5656
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com 

Metso in Twitter