Pörssitiedote toukokuuta 7, 2008 03.30.00 ip. CET

Metso ostaa MAPAG Valves GmbH:n Saksasta

Metso Oyj Yhtiötiedote 7.5.2008 klo 15.30
 
Metso Automation ja Linde Group ovat allekirjoittaneet kauppasopimuksen, jonka mukaan Metso Automation ostaa läppäventtiileitä valmistavan MAPAG Valves Gmbh:n. Kauppahinta (enterprise value) on 36 miljoonaa euroa. Vaativiin olosuhteisiin tarkoitettuja venttiileitä käytetään petrokemianteollisuudessa sekä maa- ja teollisuuskaasujen käsittelyssä. Yrityskaupan yhteydessä osapuolet ovat solmineet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen. Kaupan toteutuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.
 
MAPAG Valves GmbH:lla on nykyaikainen tehdas Horgaussa, lähellä Müncheniä. Yhtiö työllistää noin 100 henkilöä ja sen liikevaihdon odotetaan kohoavan vuonna 2008 noin 36 miljoonaan euroon. Yhtiö toimii kannattavasti. MAPAGin erityisosaamista ovat vaativien sovellusten suunnittelu, projektinhallinta ja prosessiosaaminen.
 
"Yritysostolla Metso laajentaa strategiansa mukaisesti tuotetarjontaansa energia- ja hiilivetyteollisuuteen", sanoo Metso Automationin toimitusjohtaja Pasi Laine. "Sen avulla parannamme markkina-asemaamme nopeasti kasvavilla teollisuudenaloilla, kuten teollisuus- ja maakaasumarkkinoilla. Pitkäaikainen yhteistyösopimus Linde Groupin kanssa tarjoaa mahdollisuuden syventää asiakassuhdettamme ja teknologista yhteistyötä."
 
Linde Group on maailman johtava teollisuuskaasujen tuottaja ja prosessiteollisuuden tehtaita suunnitteleva yhtiö, jolla on yli 50 000 työntekijää noin 100 maassa ympäri maailmaa. Sen liikevaihto vuonna 2007 oli 12,3 miljardia euroa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson lähes 27 000 työntekijää noin 50 maassa palveleeasiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Markku Simula, johtaja, Neles-tuotelinja, Metso Automation, puh. 040 579 8128 
Christer Schönberg, johtaja, liiketoiminnan kehitys, Metso Automation
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso in Twitter