Pörssitiedote toukokuuta 30, 2008 01.30.00 ip. CET

Metso ostaa tanskalaisen Kemotron A/S:n

Metso Oyj Lehdistötiedote 30.5.2008 klo 13:30
 
Metso on tänään ostanut tanskalaisen mittausjärjestelmiä valmistavan Kemotron A/S:n yhtiön perustajilta K. Jested-Nielseniltä ja J.J. Lorentzenilta. Yrityskaupan arvoa ei julkisteta.Ostettu yritys liitetään Metso Automationin Prosess Automation -liiketoimintalinjaan.
 
Yritysosto vahvistaa Metso Automationin asemaa selluteollisuuden mittausten ja niihin perustuvien prosessin säätösovellusten toimittajana. Se myös kasvattaa Metso Automationin tuotetarjontaa uusiin asiakassegmentteihin, kuten kemian teollisuuteen. Metson maailmanlaajuinen organisaatio tarjoaa kattavan myynti- ja huoltokanavan ostetulle teknologialle.
 
Kemotron tuottaa ja myy mittalaitteita ja mittausjärjestelmiä pääasiassa sellu- ja paperiteollisuudelle. Sen mittausteknologiaa käytetään myös prosessi-, energia- ja kemianteollisuudessa. Yhtiö on perustettu 1963 ja sen pääkonttori on Kööpenhaminan esikaupungissa Lyngbyssä. Henkilöstömäärä on 14.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Sakari Ruotsalainen, liiketoimintalinjan johtaja, Process Automation Systems -liiketoimintalinja, Metso Automation, puh. 040 5116165
Pekka Vänni, liiketoiminnan kehitysjohtaja,Process Automation Systems -liiketoimintalinja, Metso Automation, puh. 040 55 28 374

Metso in Twitter