Pörssitiedote toukokuuta 2, 2008 10.00.00 ap. CET

Metso yhteistyöhön MIT:n kanssa

Metso on aloittanut yhteistyön yhdysvaltalaisen huippuyliopiston Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) kanssa ja liittynyt sen perinteikkääseen Industrial Liaison (ILP) -ohjelmaan.
Metson teknologiajohtaja Marko Hakovirran mukaan Metson strategisena tavoitteena on koko globaalin innovaatiojärjestelmän hyödyntäminen. "Tällä hetkellä T&K-toimintamme painopiste on vielä Pohjoismaissa, etenkin Suomessa", Hakovirta toteaa.
ILP mahdollistaa suoran tutkimusyhteistyön MIT:n tutkijoiden kanssa. "Kyseessä on päänavaus, jonka tavoitteena on saada aikaan vahvaa, todellista yhteistyötä. Metson kannalta erityisen kiinnostava on esimerkiksi teollisuuden energiatehokkuuden tutkimus, joka on osa MIT:n Energy Initiative -hanketta. Toimittamiemme koneiden ja laitteiden energiatehokkuus on merkittävässä asemassa Metson tutkimus- ja tuotekehityksessä. Energiaratkaisut ovat keskeinen osa  Metson kannattavan kasvun strategiaan kuuluvaa ympäristöliiketoimintaa", Hakovirta kertoo.
ILP-ohjelmassa yrityksen edustajat voivat tutkimusyhteistyön lisäksi osallistua workshoppeihin ja konferensseihin. Tarvittaessa yritykselle voidaan myös räätälöidä sen tarpeiden pohjalta oma koulutusohjelma.
Bostonissa sijaitseva Massachusetts Institute of Technology tunnetaan yli 70:stä nobelististaan. ILP-ohjelmaan osallistuu noin 200 oman alansa johtavaa yritystä eri puolilta maailmaa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson lähes 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Marko Hakovirta, teknologiajohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3272

Metso in Twitter