Pörssitiedote kesäkuuta 18, 2008 02.00.00 ip. CET

Metso Paper toimittaa kuitulinjan Century Pulp & Paperille Intiaan

Metso Oyj Yhtiötiedote 18.6.2008 klo 14.00
 
Metso Paper toimittaa uuden kuitulinjan Century Pulp & Paperin integroituun sellu- ja paperitehtaaseen Intian Uttaranchalin osavaltioon, lähelle Nepalin rajaa. Linja käynnistyy vuoden 2009 lopussa. Tilauksen arvo on lähes 23 miljoonaa euroa.
 
Toimitukseen kuuluu laitteet massan keittoon, lajitteluun, pesuun ja happivaiheeseen sekä alkuainekloorittomaan ECF-valkaisuun. Sekä valkaisemattoman että valkaistun massan jokaiseen pesuvaiheeseen asennetaan pesupuristimet. Tilaus käsittää myös perussuunnittelun, venttiilit, erikoisinstrumentit, instrumentoinnin, projektinhoidon sekä asennus- ja käyntiinajovalvonnan. Metso Automation toimittaa automaatiojärjestelmän  keittämölle ja kuitulinjalle.
 
Uusi kuitulinja tuottaa täyskuivaa valkaistua sellua ja sen mitoitettu kapasiteetti on 450 tonnia vuorokaudessa. Raaka-aineena on intialainen sekalehtipuu, mm. eukalyptus. Linja korvaa kaksi pienempää kuitulinjaa ja lisää yhtiön selluntuotantokapasiteettia. Linjan tuottamaa sellua käytetään raaka-aineena yhtiön hiljattain Metso Paperilta ostamalla pehmopaperinvalmistuslinjalla.
 
Century Pulp & Paper, joka kuuluu Century Textile and Industries Ltd:hen, valmistaa raionsellua ja kirjoitus- ja painopapereita. Yhtiön kokonaiskapasiteetti on noin 360 000 tonnia sekalehtipuuselluloosaa, 85 000 tonnia bagassiselluloosaa ja 31 tonnia nitroselluloosaa vuodessa.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
Yngve Lundahl, aluemyyntipäällikkö, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. +46 70 653 3801
 
N.K Jain, johtaja, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper India,
puh. +91 124 235 1541
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 
                                                                                                            

Metso in Twitter