Pörssitiedote kesäkuuta 9, 2008 01.00.00 ip. CET

Metso uudistaa Sabahin sellutehtaan Malesiassa

Metso Oyj Yhtiötiedote 9.6.2008 klo 13.00
 
Metso Paper toimittaa Sabah Forest Industries -yhtiölle, joka on Intian suurimman paperintuottajan Ballarpur Industries Limitedin tytäryhtiö, mittavan sellutehdasuudistuksen Sabahiin, Malesiaan. Uudistusprojekti aloitetaan vuoden 2009 jälkipuoliskolla. Tilauksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa.
 
Tilaus sisältää uuden puunkäsittelylinjan, keittämön ja kuitulinjan laajat modernisoinnit sekä valkolipeälaitoksen uusinnan.
 
Uuteen puunkäsittelylinjaan kuuluu puun syöttö, kuorinta, haketus ja hakkeen seulonta. Keittämö uudistetaan kokonaisuudessaan. Kuitulinjan uudistus käsittää uudet pesupuristimet, happireaktorit, sakeamassapumput ja sekoittimet. Valkolipeälaitoksessa uudistetaan kaustisointia asentamalla uutta teknologiaa, kuten painekiekkosuotimet valkolipeän erotteluun. Myös laitoksen muita päälaitteita, kuten kalkin sammutinta ja suodatusta uusitaan ja meesauuni modernisoidaan.
 
Ballarpur Industries Limited on Intian suurin kirjoitus- ja painopapereiden tuottaja ja osa Intian johtavaa liiketoimintaryhmittymää Avantha-konsernia, jonka liikevaihto on 3 miljardia dollaria. Ballarpur Industries Limitedin tytäryhtiö Sabah Forest Industry on Malesian suurin sellun- ja paperintuottaja.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
 
Per-Åke Färnstrand, johtaja, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper, puh. +46 70 63 33 946
 
Björn Olausson, aluemyyntijohtaja, Fiber- ja Power-liiketoimintalinjat, Aasian-Tyynenmeren alue, Metso Paper, puh. +65 9621 1836
 
 
Lisätietoja sijoittajille:
 
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter