Pörssitiedote kesäkuuta 5, 2008 02.00.00 ip. CET

Metso vahvistaa suunnittelutoimintojaan Intiassa

Metso Oyj Lehdistötiedote .05.06.2008 klo 14.00
 
Metso vahvistaa suunnittelutoimintojaan Intiassa perustamalla yhteisyrityksen EPT Engineering Services Pvt. Ltd:n kanssa. Metso omistaa 51 prosenttia uudesta Metso Power India Private Limited -nimisestä yrityksestä, joka aloittaa toimintansa heinäkuussa 2008 Chennaissa. Uusi yritys tukee Metson kasvustrategiaa tuottamalla suunnittelupalveluita ensisijaisesti Metso Powerin kansainväliselle liiketoiminnalle, mutta jatkossa myös muille Metson yksiköille. Se työllistää ensimmäisen toimintavuotensa aikana noin 50 henkilöä.
 
EPT Engineering Services on yksi Metso Powerin suurimmista kansainvälisistä suunnittelun alihankkijoista. Yrityksellä on laajaa osaamista Metso Powerin päätuotteiden eli voima- ja soodakattiloiden sekä haihduttimien suunnittelussa.
 
"Tämä askel muuttaa hyvän yhteistyömme kumppanuudeksi. Se myös lisää resurssejamme, jotta pystymme vastaamaan tulevaisuuden kasvutavoitteisiimme", sanoo Metso Powerin globaalin liiketoiminnan johtaja Lennart Ohlsson. Metso Power on osa Metso Paper -liiketoiminta-aluetta.
 
"Arvostamme Metso Powerin kansainvälisyyttä ja korkeaa teknologiaosaamista etenkin nopeasti kasvavilla vihreän energian markkinoilla", lisää EPT Engineeringin toimitusjohtaja N. Chandrasekaran. 
 
EPT Engineering Pvt. Ltd on monialayritys, joka tarjoaa useiden eri alojen suunnittelu-, hankinta-, toimitusvalvonta-, laadunvalvonta- ja projektinhoitopalveluita kansainvälisille asiakkaille. Yrityksellä on Intiassa yli 100 työntekijää.
www.eptengg.in
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja (ruotsiksi tai englanniksi):
Lennart Ohlsson, johtaja, Metso Power, puh. +46 70 600 1359
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 

Metso in Twitter