Pörssitiedote heinäkuuta 1, 2008 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kaivoslaitteistoa Anglo American-MMX:lle Brasiliaan

Metso Oyj Lehdistötiedote 1.7.2008 klo 13
 
Metso Minerals toimittaa murskaus- ja seulontalaitteistoa sekä syöttimiä Anglo American-MMX:n Minas Rio -projektiin Minas Geraisiin Brasiliaan. Toimitus valmistuu vuoden 2009 loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 7 miljoonaa euroa.
 
Tilaukseen sisältyy kaksi leukamurskainta, neljä kartiomurskainta, seuloja ja syöttimiä.
Toimitukseen sisältyy myös asennus- ja käynnistyspalvelut.  Samaan projektiin tilattiin viime vuonna suurempi määrä Metson kaivoslaitteistoa. Kyseinen tilaus merkittiin vuoden 2007 saatuihin tilauksiin, mutta sitä ei ole aiemmin julkaistu.
 
Minas-Rion rautamalmiprojektiin sisältyy kaivos ja jalostustehdas, joka tuottaa rautamalmirikastetta. Projektin arvioidaan aloittavan tuotantonsa vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla ja sen tuotantokapasiteetiksi arvioidaan noin 26,5 miljoonaa tonnia rautamalmia vuodessa. Anglo American osti Minas Rio -projektin MMX:ltä vuoden 2008 maaliskuussa.
 
Anglo American kuuluu maailman johtaviin kaivosyhtiöihin. Tytäryhtiöidensä ja yhteisyritystensä kanssa se on maailmanlaajuinen markkinajohtaja platinan ja timanttien tuottamisessa, ja sillä on merkittäviä osuuksia hiilen, perus- ja rautametallien sekä teollisten mineraalien tuotannossa. Konsernilla on toimintoja Afrikassa, Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Australiassa ja Aasiassa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja (englanniksi):
Eduardo Kubric, myyntipäällikkö, Brasilia, Mining-liiketoimintalinja, Metso Minerals, puh. +55 15 2102 1636
 

Metso in Twitter