Pörssitiedote heinäkuuta 22, 2008 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa mineraalienkäsittelylaitteistoa China Metallurgical Groupille Australiaan

Metso Oyj Yhtiötiedote 22.7.2008 klo 14:00
 
Metso Minerals toimittaa mineraalienkäsittelylaitteistoa China Metallurgical Groupille Sino Iron -projektiin Länsi-Australiaan. Toimitus valmistuu vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen kuluessa. Tilauksen arvo on noin 53 miljoonaa euroa. Tilaus sisältyy Metson toisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Tilaukseen sisältyy 28 automaattisen valvontajärjestelmän ja paineilmakoneiston sisältävää VPA-painesuodatinta sekä 52 lietepumppua. Tilaukseen kuuluu myös lisälaitteet, osat sekä pystytyksen ja käynnistyksen valvonta.
 
Tilaus on tähän asti suurin Metson saama VPA-painesuodatintilaus, ja sen arvioidaan olevan maailman suurin mineraalien rikastuksen suodatuslaitos. Suodatuslaitos on suunniteltu poistamaan vettä vuosittain jopa 33 miljoonasta tonnista hienomagneettista rikastetta. Prosessin seurauksena syntyvä tuote on sopivan kosteaa laivakuljetukseen tai pelletoitavaksi. Sino Iron on yksi Australian suurimmista kaivosprojekteista.
 
China Metallurgical Group (MCC) on yksi Kiinan suurimmista laitevalmistajista ja Kiinan johtavia kaivos- ja metallurgiateollisuuden urakoitsijoita. CP Mining Management kehittää Sino Iron -projektia.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoa lehdistölle (englanniksi):
Wille Beckman, johtaja, prosessilaitteet, Metso Minerals, puh. +46 224 57149
Chris Smith, tuotepäällikkö, prosessilaitteet, Australia, Metso Minerals, puh. +61 2 8825 1678
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter