Pörssitiedote elokuuta 20, 2008 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa selluteknologiaa Zhanjiang Chenmingille Kiinaan

Metso Oyj Yhtiötiedote 20.8.2008 klo 14
 
Metso on allekirjoittanut sopimuksen kiinalaisen Zhanjiang Chenmingin kanssa koskien päälaitetoimituksia yhtiön uudelle sellutehtaalle Zhanjiangiin, Guangdongin maakuntaan Kiinassa. Vuoden 2010 lokakuuhun mennessä käyttöön otettavan sellutehtaan kapasiteetti on 700 000 tonnia vuodessa. Tilauksen arvo on liki 200 miljoonaa euroa. Toimitusprojekti alkaa elokuussa 2008 ja tilaus kirjataan vuoden kolmannelle neljännekselle.
 
Toimitus käsittää selluntuotantolinjan päälaitteet, mukaan lukien puunkäsittelyn, sellun keiton, lajittelun ja pesun, valkaisun, sellun kuivauksen ja paalauksen. Mustalipeän polttoon Metso toimittaa soodakattilan sekä lisäksi tehtaan hajukaasujen käsittelyjärjestelmän. Automaatiotoimitus käsittää koko sellutehtaan prosessiautomaatiojärjestelmän. Kuitulinjan automaatioon kuuluvat analysaattorit ja koulutussimulaattorit sekä sellunkuivaimen laadunhallintajärjestelmä.
 
Metso valittiin projektin toimittajaksi teknologian ja ympäristömyötäisten prosessiratkaisujen ansiosta. Tilaus korostaa Metson vahvaa kokonaisosaamista sellunvalmistuksen alalla.
 
Zhanjiang Chenming on osa Shandong Chenming Paper Holdings Limited -yhtiötä, joka on yksi Kiinan suurimmista paperintuottajista. Vuonna 2007 yhtiö tuotti noin kolme miljoonaa tonnia paperia, sen liikevaihto oli noin 1,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 15 000.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Myyntijohtaja Pasi Mäkelä, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper, puh. 040 505 4199
 
Lisätietoja sijoittajille:
Sijoittajasuhdejohtaja Johanna Sintonen, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
Jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter