Pörssitiedote elokuuta 4, 2008 12.00.00 ip. CET

Metso vahvistaa toimittavansa paperinvalmistuslinjan Propapierille

Metso Oyj Yhtiötiedote 4.8.2008 klo 12
 
Metso vahvistaa toimittavansa paperinvalmistuslinjan Propapierin uudelle tehtaalle Eisenhüttenstadtiin, Saksaan. Propapierin investointi edellytti muun muassa paikallisviranomaisten hyväksyntää, jonka vuoksi Metson helmikuussa julkistamaan toimitussopimukseen sisältyi purkava ehto. Tarvittavat luvat on nyt myönnetty ja sopimukset Propapierin kanssa vahvistettu, joten Metso kirjaa tilauksen kolmannelle vuosineljännekselle. Tilauksen kokonaisarvo on noin 200 miljoonaa euroa.
 
Uudella linjalla tuotetaan vuodessa jopa 650 000 tonnia neliömassaltaan 70-130 -grammaista laineri- ja flutingkartonkia. Linja otetaan käyttöön vuoden 2009 loppupuolella.
 
Metso Paper toimittaa valmistuslinjan kaikki päälaitteet ja Metso Automation toimittaa laajan automaatio- ja laadunhallintakokonaisuuden. Metso ja Propapier ovat myös sopineet kaksivuotisesta yhteistyöstä linjan tuotannon ja laadun optimoimiseksi.
 
Propapier PM2 GmbH & Co KG on osa Progroup AG -ryhmää, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita kartonginjalostusteollisuudelle. Yhtiö tuottaa vuosittain 320 000 tonnia testlaineri- ja aallotuskartonkia yhdellä maailman nykyaikaisimmista tuotantolinjoista.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Johtaja Reima Kerttula, Paperi- ja kartonkikoneet, Metso Paper, puh. 0400 648 458
 
Lisätietoja sijoittajille:
Sijoittajasuhdejohtaja Johanna Sintonen, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter