Pörssitiedote elokuuta 21, 2008 09.30.00 ap. CET

Metsolta 400 miljoonan euron selluteknologiatoimitus Aracruz-yhtiölle Brasiliaan

Metso Oyj Yhtiötiedote 21.8.2008 klo 9:30
 
Metso toimittaa keskeisen teknologian brasilialaisen Aracruz-yhtiön uudelle sellunvalmistuslinjalle Guaíbaan, Rio Grande do Sulin osavaltioon. Vuoden 2010 jälkipuoliskolla käyttöön otettava linja on mitoitettu tuottamaan 1,5 miljoonaa tonnia täysvalkaistua lehtipuumassaa vuodessa. Investointi nostaa tehtaan vuotuisen kapasiteetin noin kahteen miljoonaan tonniin. Tilauksen arvo on lähes 400 miljoonaa euroa.
 
Metson EPC (Engineering, Procurement and Construction) -kokonaistoimitus sisältää lisäksi täydentävien prosessilaitteistojen ja palveluiden hankintoja muilta toimittajilta.
 
Metson saama tilaus korostaa sen kokonaisosaamista sellunvalmistuksen alalla. Yhtiön vuonna 2006 hankkimat Aker Kvaernerin Pulping ja Power -liiketoiminnat täydentävät entisestään Metson toimituslaajuutta. Metson toimitus Aracruzille kattaa tehtaan koko kuitulinjan mukaan lukien sellun keitto, massan lajittelu ja pesu, valkaisu, sellun kuivaus ja paalaus, sekä soodakattila ja valkolipeän valmistuslaitos. Metso toimittaa myös laitosten prosessinohjausjärjestelmät mukaan lukien laadun ja käytettävyyden hallintaan tarvittavat analysaattorit ja erikoislaitteet. Lisäksi Metson säätö- ja sulkuventtiilit valittiin koko tehtaan standardiksi.
 
Kuitulinja edustaa viimeisintä keitto- ja pesuteknologiaa. Jatkuva keitto on mitoitettu 5 030 sellutonnin päivätuotannolle. Kuivauskone, jonka valmis rataleveys on 9,99 metriä, on mitoitettu 4 970 tonnin päivätuotannolle. Mustalipeän polttoon Metso toimittaa soodakattilan, jonka mitoitustuotanto on 6 130 tonnia kuiva-ainetta päivässä. Kattilassa käytetään teknologiaa, jolla maksimoidaan bioenergiasta saatava sähköntuotanto. Valkolipeän valmistuslaitoksen nimellistuotanto on 14 300 m3 valkolipeää päivässä.
 
Aracruz on maailman johtava valkaistun eukalyptussellun tuottaja. Yhtiö tuottaa kolmella tehtaallaan yhteensä 3,2 miljoonaa tonnia vuodessa: Barra do Riachossa 2,3 miljoonaa tonnia, Guaíbassa 450 000 tonnia ja Veracelissa 450 000 tonnia, joka on 50 %:a tehtaan kokonaistuotannosta. Yhtiöllä on 12 000 työntekijää ja sen bruttomyynti vuonna 2007 oli 2,14 miljardia dollaria.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle:
Celso Tacla, toimitusjohtaja, Metso Paper Sulamericana Ltda., puh. +55 41 3341 4403
Pasi Mäkelä, myyntijohtaja, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper, puh. 040 505 4199
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
Jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter