Pörssitiedote syyskuuta 5, 2008 02.00.00 ip. CET

Metso myy pääosan Karlstadin valimotoiminnoistaan Ruotsissa Primaca Groupille

Metso Oyj Lehdistötiedote 5.9.2008 klo 14
 
Metso on myynyt Ruotsissa toimivan Metso Foundries Karlstad AB:n osakkeet Primaca Group Oy:n kokoamalle sijoittajaryhmälle. Metso jatkaa 16,7 prosentin osuudella vähemmistöosakkaana perustettavassa uudessa Heavycast AB -yhtiössä, johon Primaca Group siirtää ostamansa osakkeet. Kaupan arvo on noin 15 miljoonaa euroa, ja Metso kirjaa siitä pienen verovapaan myyntivoiton.
 
Yli 80 prosenttia Metso Foundries Karlstadin tuotannosta menee Metson ulkopuolisille asiakkaille. Valimon suurin kasvupotentiaali on tuulivoimalasektorilla, joka ei kuulu Metson ydintoimintoihin. Tuulivoimaloiden komponentit muodostavat tällä hetkellä yli puolet valimon liikevaihdosta.
 
Metso on tehnyt myynnin yhteydessä pitkäaikaisen kumppanuus- ja toimitussopimuksen Heavycast-yhtiön kanssa turvatakseen jenkkisylinterivalujen toimitukset Metson pehmopaperiliiketoiminnalle.
 
Metso Paperiin kuuluva Metso Foundries Karlstad AB kuuluu Pohjois-Euroopan johtaviin suurten käsinkaavausvalujen valmistajiin. Karlstadissa sijaitseva valimo on erikoistunut tuulivoimalakomponenttien, dieselmoottorilohkojen ja paperikoneiden jenkkisylintereiden valuihin. Valimon liikevaihto vuonna 2007 oli noin 20 miljoonaa euroa, ja se työllisti 120 henkilöä. Valimon työntekijät siirtyvät uuteen Heavycast-yhtiöön vanhoina työntekijöinä.
 
Primaca Group on suomalainen suoriin omistuksiin keskittynyt yhtiö, joka toimii pääasiassa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Primaca kehittää omistuskohteitaan osallistumalla aktiivisesti yritysten toimintaan yhdessä omistajien ja toimivan johdon kanssa. Primaca hallinnoi 16:ta yhtiötä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa ja jotka työllistävät yhteensä noin 2 800 henkilöä. Primacan hallinnoimiin yhtiöihin kuuluu tällä hetkellä yksi valimo, joka on Uudenkaupungin Rautavalimo Oy (URV).
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja antaa (ruotsiksi tai englanniksi):
johtaja Anders Björn, Tissue machines, Tissue business line, Metso Paper Karlstad,
puh. +46 54 17 13 38
 

Metso in Twitter