Pörssitiedote syyskuuta 17, 2008 02.00.00 ip. CET

Metso ostaa paperintuotannon mittausjärjestelmäliiketoiminnan Fastpap Oy:ltä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 17.9.2008 klo 14
 
Metso ostaa Fastpap Oy Ab:ltä paperintuotannon laatumittausjärjestelmäliiketoiminnan, joka koostuu Metson Quality Control Systems (QCS) -järjestelmissä käytettävien mittaraamien valmistuksesta, laitteiden loppukokoonpanosta sekä huolto- ja varaosapalveluista.
 
Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen lähiviikkoina. Osapuolet ovat sopineet, että kaupan arvoa ei julkisteta. Ylöjärvellä sijaitseva liiketoiminta liitetään Metso Automationin Process Automation Systems -liiketoimintalinjaan.
 
QCS on paperirainan on-line -mittaus- ja säätöjärjestelmä ja se on olennainen osa paperintuotannon laadunhallintaa. Fastpap on tähän saakka valmistanut mittaraamit Metson QCS-järjestelmiin. Valmistus jatkuu liiketoimintakaupan jälkeen Ylöjärven tuotantoyksikössä ja yksikön 11 työntekijää siirtyy Metso Automationin palvelukseen. 
 
Liiketoiminnan osto on strateginen toimenpide, joka mahdollistaa tulevaisuudessa Metson QCS-järjestelmiin liittyvän arvoketjun tehostamisen kokonaisuutena.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Liiketoimintalinjan johtaja Sakari Ruotsalainen, Process Automation Systems -liiketoimintalinja, Metso Automation, puh. 040 5116165
Liiketoiminnan kehitysjohtaja Pekka Vänni, Process Automation Systems, Metso Automation, puh. 040 55 28 374

Metso in Twitter