Pörssitiedote syyskuuta 29, 2008 02.00.09 ip. CET

Metso parantaa kulutusosien toimitusketjuaan tsekkiläisellä yrityskaupalla

Metso Oyj Lehdistötiedote 29.9.2008 klo 14
 
Metso ostaa mangaanikulutusosien tuottajan PSP Slévárnan. Yritys sijaitsee Prerovissa, Tsekin Tasavallassa, ja myyjänä on kaksi yksityishenkilöä. Yritys siirtyy Metson omistukseen 1.10.2008. Osapuolet ovat sopineet, että kaupan taloudellisia ehtoja ei julkaista. Ostettu tehdas liitetään Metso Mineralsin Construction-liiketoimintalinjaan.
 
Yrityskaupalla Metso parantaa murskaus- ja seulontalaitekulutusosien toimituskapasiteettiaan maarakennus- ja kaivosalan asiakkaille. Uusi tuotantolaitos tuo kustannussäästöjä ja nopeuttaa kulutusosien toimitusaikoja, sillä se sijaitsee lähellä Metson keski- ja itäeurooppalaisia päämarkkinoita ja asennettua laitekantaa. Kaupan seurauksena 385 ammattilaisen odotetaan siirtyvän Metson palvelukseen. Yrityksen vuosiliikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa.
 
Yrityskauppa on osa Metson strategiaa, jossa kannattavaa kasvua haetaan muun muassa kehittämällä palveluliiketoimintaa. Metson tavoitteena on kehittää palvelujen tarjontaa ja tehokkuutta ja siten lisätä asiakkaidensa tuottavuutta ja kannattavuutta ja luoda entistä kiinteämpää asiakasyhteistyötä. PSP Slévárna on tähän asti ollut Metson alihankkija.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle antavat:
João Ney Colagrossi, johtaja, Construction-liiketoimintalinja, Metso Minerals, puh. +55 1597727486 (englanniksi)
Jarmo Honkasalo, johtaja, toimitukset, Construction-liiketoimintalinja, Metso Minerals, puh. + 358 2048 44250
 

Metso in Twitter