Pörssitiedote syyskuuta 15, 2008 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa junavaunujen tyhjennysjärjestelmiä Pilbara Infrastructurelle Australiaan

 Metso Oyj Yhtiötiedote 15.9.2008 klo 13
 
 
Metso toimittaa Pilbara Infrastructurelle kaksi kaksirumpuista junavaunujen tyhjennysjärjestelmää Anderson Pointin lastausasemalle Pilbaraan, läntiseen Australiaan. Pilbara Infrastructure on Fortescue Metals Groupin (FMG) tytäryhtiö. Tilauksen arvo on noin 39 miljoonaa euroa ja se kirjataan Metso Mineralsin vuoden 2008 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Molemmat järjestelmät toimitetaan asiakkaalle vuoden 2009 viimeisen neljänneksen loppuun mennessä.
 
Molempiin järjestelmiin sisältyy asemoitin, lukitsimet sekä kaksirumpuinen junavaunujen tyhjennyslaite. Tilaus sisältää myös järjestelmien suunnittelutyön ja käynnistyksen avustamisen. Molemmat järjestelmät pystyvät tyhjentämään junia 80 vaunun tuntivauhdilla, mikä tarkoittaa noin 10 800 tonnin tyhjentämistä tunnissa järjestelmää kohden.
 
Anderson Pointissa Metson ratkaisua käytetään tyhjentämään junista rautamalmia, jota saadaan FMG:n Cloudbreakin ja Christmas Creekin kaivoksilta.
 
Fortescue Metals Group on australialainen rautamalmin tuottaja.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi):
 
David Bryant, Vice President, Projects and Engineering, Mining, Metso Minerals,
puh. + 61 8 9420 5873
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter