Pörssitiedote syyskuuta 17, 2008 09.00.00 ap. CET

Metso toimittaa pakkauskartonkilinjan Amcorille Australiaan

Metso Oyj Lehdistötiedote 17.9.2008 klo 9.00
 
Metso toimittaa pakkauskartonkilinjan Amcorille Australiaan. Tuotanto linjalla alkaa suunnitelmien mukaan vuoden 2010 jälkipuoliskolla. Tilauksen arvoa ei asiakkaan pyynnöstä julkisteta. Tilaus merkitään Metso Paperin saatuihin tilauksiin.
 
Metson toimitus käsittää kokonaisen kartonginvalmistuslinjan massankäsittelystä (linjat OCC-kierrätyskartongille ja sekajätepaperille) rullankäsittelyyn sekä Metson toimittaman automaation. Linjan prosessitukipalveluista, kuten etävalvonnasta, solmitaan Metson ja Amcorin välillä yhteistyösopimus.
 
Uudesta B9-kartonginvalmistuslinjasta tulee Australian suurin. Siinä on kaksi kitaformeriyksikköä, suljetun viennin kaksinippinen puristinosa ja liimapuristin.
 
Amcor on maailmanlaajuinen pakkausvalmistaja, joka tarjoaa laajan valikoiman muovi-, kuitu-, metalli- ja lasipakkaustuotteita ja pakkauksiin liittyviä palveluita. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on 10,9 miljardia Australian dollaria (6,3 miljardia euroa), ja sillä on maailmanlaajuisesti 22 000 työntekijää. Yhtiöllä on 203 tuotantoyksikköä kaikkiaan 33 maassa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle (suomeksi ja englanniksi):
Myyntijohtaja Hannu Pietilä, Paper and Board -liiketoimintalinja, Metso Paper Oy
Puh. 040-503 4085, hannu.t.pietilä@metso.com
 
 

Metso in Twitter