Pörssitiedote syyskuuta 16, 2008 10.30.00 ap. CET

Metso toimittaa voimakattilan vihreän energian tuotantoon Ranskaan

Metso Oyj Yhtiötiedote 16.9.2008. klo 10.30
 
Metso toimittaa biopolttoainetta polttavan voimakattilan Dalkia France SCA:n uudelle lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitokselle. Voimalaitos sijaitsee Smurfit Kappan paperitehtaalla Facturessa Lounais-Ranskassa ja se otetaan käyttöön syksyllä 2010. Tilauksen arvo on yli 60 miljoonaa euroa, ja se kirjataan Metso Paperin kolmannella vuosineljänneksellä saamiin tilauksiin.
 
Metso Power toimittaa voimalaitokselle kerrosleijutekniikkaa käyttävän voimakattilan (124 MWth), jonka polttoaineena on biomassa, kuten kuori ja metsätähde. Voimalaitos tuottaa sähköä kansalliseen verkkoon sekä höyryä paperitehtaalle.
 
Metso toimittaa myös kattilan ulkoisen polttoaineen käsittelyjärjestelmän, savukaasujen puhdistusjärjestelmän sekä tehtaan automaatio- ja informaatiohallintajärjestelmän.
 
Facturen laitosinvestointi on suurin projekti Ranskan kansallisessa vihreän energian ohjelmassa. 
 
Dalkia on Euroopan johtava energiahuoltopalveluiden tuottaja, jonka uusiutuvaa energiaa käyttävät ratkaisut käyttävät vuositasolla polttoaineenaan miljoona tonnia biomassaa. Dalkialla on lähes 55 000 työntekijää 38 maassa ja sen liikevaihto oli vuonna 2007 7,9 miljardia euroa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle (englanniksi ja suomeksi):
Kari Remes, myyntijohtaja, Metso Power, puh. 040 709 2015
 
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter