Pörssitiedote syyskuuta 19, 2008 10.39.00 ap. CET

Metsolta sellunvalmistuslaitteitaTamil Nadulle Intiaan

Metso Oyj Lehdistötiedote 19.9.2008 klo 10.30
 
 
Metso toimittaa uuden keittämön ja ruskean massan pesulaitteita Tamil Nadu Newsprint and Papers Ltd:n bagassi-sellutehtaalle Tamil Nadun osavaltioon Intiassa.  Uusi pesulinja otetaan käyttöön vuoden 2010 alkupuolella. Tilauksen arvo on lähes 14 miljoonaa euroa ja se kirjataan Metso Paperin saatuihin tilauksiin.
 
Metson toimitukseen kuuluu laitteita selluloosan keittoon, lajitteluun ja puristinteknologiaan perustuvaan pesuun sekä happidelignifiointiin. Toimitus käsittää myös perussuunnittelun, kenttälaitteet sekä asennus- ja käyntiinajovalvonnan.
 
Investoinnin tavoitteena on parantaa sellun laatua ja minimoida ympäristövaikutuksia vähentämällä veden ja kemikaalien kulutusta sekä päästöjä.
 
Uuden ruskean massan prosessin päiväkapasiteetti on 600 uunikuivaa tonnia ja se tuottaa massaa Metson hiljattain toimittamalle ja käyntiinajamalle valkaisuprosessille. Koko kuitulinja, mukaan lukien ruskean massan prosessi ja valkaisimo, on maailman suurin yksittäinen bagassi-linja.
 
Tamil Nadu Newsprint and Papers Ltd. tuottaa sanomalehti- sekä kirjoitus- ja painopapereita pääasiassa lehtipuusta ja bagassista. Se on tuotannoltaan Intian suurin yksittäinen tehdas.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli yli 6 miljardia euroa. Metson yli 27 000 työntekijää noin 50 maassa palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. www.metso.com
 
 
Lisätietoja antavat:
(ruotsiksi ja englanniksi)
Aluemyyntipäällikkö Yngve Lundahl, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. +46 70 653 3801
 
(englanniksi)
Myyntijohtaja N.K. Jain, Fiber-liiketoimintalinja, Metso Paper India,
puh. +91 124 235 1541
 
 
 
 
 
 

Metso in Twitter