Pörssitiedote tammikuuta 15, 2009 03.00.00 ip. CET

Metso toimittaa hienopaperikoneen Sun Paper Groupille Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.1.2009 klo 15:00

Metso toimittaa päällystämätöntä hienopaperia tuottavan paperikoneen Kiinaan Sun Paper Groupiin kuuluvalle Yanzhou Huamao Paper Industry Co. Ltd:lle Shandongin maakunnan Yanzhouhun. Tuotanto koneella alkaa vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisten hienopaperikoneiden markkina-arvo on noin 60 miljoonaa euroa toimituksen laajuudesta riippuen. Tilaus sisältyy Paperi- ja kuituteknologiasegmentin ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
Metson toimitus käsittää kokonaisen paperikoneen perälaatikosta rullaimeen sekä siihen liittyvät automaatiojärjestelmät. Uusi paperikone, jonka viiran leveys on 7,85 m ja suunnittelunopeus 1 600 m/min, tuottaa noin 350 000 tonnia päällystämättömiä hienopapereita vuodessa.
 
Metson Suomen ja Kiinan yksiköt osallistuvat toimitukseen. Metso on viimeisten kahdeksan vuoden aikana toimittanut Yanzhoun tehtaalle kolme kartonkikonetta, yhden paperikoneen sekä päällystyslinjan.
 
Yanzhou Huamao Paper Industry Co., Ltd. kuuluu Sun Paper Groupiin. Konsernilla on kaikkiaan 22 paperikonetta, jotka yhteensä tuottavat yli 2 200 000 tonnia pääosin kirjoitus- ja painopapereita vuodessa. Sun Paper Group työllistää yli 7 000 henkilöä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa antaa:
Myynti- ja markkinointijohtaja Jari Koikkalainen, Paperit-liiketoimintalinja, Metso
Puh. 040-838 8950
 
 

Metso in Twitter