Pörssitiedote tammikuuta 19, 2009 11.02.19 ap. CET

Metso varautuu sopeuttamaan kaivos- ja maarakennusteknologian Suomen toimintojaan markkinatilanteeseen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.01.2009 klo 11:00

Metso käynnistää Suomen kaivos- ja maarakennusteknologian henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista ja henkilöstövähennyksistä Tampereella ja Helsingissä. Neuvottelut koskevat koko Metso Minerals Oy:n henkilöstöä, yhteensä noin 1200 henkilöä. Alustavan suunnitelman mukaan Metso varautuu eripituisiin lomautuksiin ja yhteensä noin 200 työpaikan pysyvään vähentämiseen. Sopeuttamistarpeen aiheuttaa markkinatilanteesta johtuva tilauskannan lasku ja työn väheneminen sekä tarve järjestellä uudelleen joitakin toimintoja.
 
Vuoden 2008 viimeisestä neljänneksestä alkaen on yhteistyössä henkilöstön kanssa toteutettu sopeuttamistoimia, kuten työaikajoustoja, lomien aikaistamista ja vuokratyövoiman rajoittamista. Lisäksi määräaikaisia työsopimuksia on päättynyt. Nykyisessä kysyntätilanteessa nämä toimenpiteet eivät valitettavasti riitä. Neuvottelujen jälkeen tehtävät päätökset julkistetaan maaliskuun alussa.
 
Sopeuttamistoimien kohdistumista eri henkilöstöryhmiin tarkennetaan neuvottelujen kuluessa. Tavoitteena on varmistaa, että henkilöstön ammattitaito ja yhtiön asiakaspalvelun taso säilyvät korkeana.
 
Metso työllistää Suomessa noin 1300 kaivos- ja maarakennusteknologian työntekijää. Yhteensä Metson Suomen henkilöstömäärä on noin 9300.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa lehdistölle:
Jarmo Honkasalo, paikallisjohtaja, Metso, puh. 020 484 4250
Pekka Pohjoismäki, johtaja, urakointiasiakkaat, Metso, puh. 020 484 4360
 
 
 
 
 
 

Metso in Twitter