Pörssitiedote tammikuuta 27, 2009 12.00.00 ip. CET

Valmet Automotive Garia golf-autojen valmistajaksi

Valmet Automotiven lehdistötiedote 27.1.2009, klo 12:00
 
Valmet Automotive ja tanskalainen Garia A/S ovat tehneet sopimuksen luksusluokan golf-auto Garian suunnittelusta ja valmistuksesta. Sähköauton valmistus alkaa vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa. Se tulee markkinoille syyskuussa 2009.
 
Sopimus on monivuotinen ja se sisältää muutamien tuhansien Garia golf-autojen valmistuksen vuosittain. Autot valmistetaan Valmet Automotivessa uudella erillisellä korinvalmistus- ja kokoonpanolinjalla. Valmet Automotive investoi tuotantoprosessiin noin kaksi miljoonaa euroa.
 
Garia golf-auton on suunnitellut Garia A/S. Valmet Automotive osallistuu tuotekehitykseen ja vastaa projektinhallinnasta, osatoimittajaverkoston hallinnasta, logistiikasta ja autojen valmistuksesta. Projekti työllistää Valmet Automotivessa noin viisikymmentä henkeä. Kyseessä on lyhyen ajan sisällä toinen sähköautotilaus Valmet Automotivelta.
 
Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo, että sopimus Garia A/S:n kanssa on yhtiölle tärkeä uusi aluevaltaus suunnittelu- ja valmistuspalvelujen tarjoajana.
 
"Garia A/S haluaa Valmet Automotiven tavoin tarjota asiakkaille yksilöllistä palvelua ja huippulaatua. Yhteistyö osoittaa Valmet Automotiven joustavuuden vastata alan muuttuviin tarpeisiin. Garia on sähköauto ja sen rakenne ja materiaalit edustavat autoteollisuuden uusimpia suuntauksia."
 
"Olen ylpeä siitä, että meillä on sopimus Valmet Automotiven kanssa. Valmet Automotive täyttää korkeat vaatimuksemme ja se on tunnustettu korkealaatuisten autojen valmistajana. Tämä on ensimmäinen kerta, kun golf-auto valmistetaan autotehtaan tuotantoprosessissa. Se antaa meille mahdollisuuden soveltaa tehtaalla jo käytössä olevia korkeita laatunormeja", sanoo Garia A/S:n toimitusjohtaja Søren Bak.
 
Garia A/S perustettiin vuonna 2005 Tanskassa tarkoituksena kehittää luksusluokan golf-auto, joka täyttää vaativimpien asiakkaiden suunnittelulle ja teknologialle asettamat odotukset. Auto esitellään 31.8.-2.9. Las Vegasissa ja myöhemmin tänä vuonna Lähi-Idässä. Ensimmäiset toimitukset on suunniteltu syyskuuksi.
 
Valmet Automotive tuottaa vaativien erikoisautojen tuotekehitys- ja valmistuspalveluja autoteollisuudelle. Lähes 40 vuodessa yhtiö on toimittanut Suomesta yli 1 000 000 korkealuokkaista autoa asiakkaille ympäri maailmaa. Tänään Valmet Automotive valmistaa Porsche Boxster ja Porsche Cayman-autoja Porsche AG:lle. Vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä se aloittaa Fisker Karma -hybridiauton valmistuksen. Yhtiö kuuluu Metso-konserniin.
 
Lisätietoja:
Ilpo Korhonen, toimitusjohtaja, Valmet Automotive, puh. 20 484 8002  (klo 12-15)
 
Tähän katsaukseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin asioihin liittyvät kannanotot ovat tulevaisuutta koskevia arvioita. Tällaisia arvioita ovat esimerkiksi yleisestä talouskehityksestä ja markkinatilanteesta sekä asiakkaiden liiketoiminnan kannattavuudesta ja investointihalukkuudesta esitetyt näkemykset. Myös yhtiön kasvua, kehitystä, kannattavuutta sekä synergiaetujen ja kustannussäästöjen toteutumista koskevat odotukset ja lausumat sisältävät tulevaisuuteen liittyviä arvioita. Tässä yhteydessä käytetään esimerkiksi sanoja odottaa, arvioida ja ennakoida. Esitetyt arviot ja lausumat perustuvat tämänhetkisiin päätöksiin ja suunnitelmiin sekä tällä hetkellä tiedossa oleviin seikkoihin. Ne sisältävät riskejä ja epävarmuustekijöitä, joiden toteutuessa yhtiön tulokset voivat poiketa huomattavasti odotuksista.
Epävarmuustekijöitä ovat muun muassa:
(1) yleinen taloudellinen tilanne mukaan lukien valuuttakurssien ja korkotason vaihtelut, jotka vaikuttavat asiakkaiden toimintaedellytyksiin sekä yhtiön saamiin tilauksiin ja niiden kannattavuuteen
(2) kilpailutilanne, erityisesti kilpailijoiden kehittämät merkittävät teknologiset ratkaisut
(3) yhtiön oman toiminnan, kuten tuotannon, tuotekehityksen ja projektinjohdon, onnistuminen ja jatkuva tehostaminen
(4) vireillä olevien ja tulevien yrityskauppojen ja -järjestelyjen onnistuminen.
 
 

Metso in Twitter