Pörssitiedote lokakuuta 26, 2009 01.00.00 ip. CET

Metso hoitaa kahden paperikoneen siirron kiinalaiselle Shandong Huatai Paperille

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.10.2009 klo 13
 
Metso on saanut tilauksen kahden paperikoneen siirrosta Shandong Huatai Paper Stock Co. Ltd:n tytäryhtiöiden tehtaille Kiinaan. Tilauksen arvoa ei ilmoiteta. Tämän tyyppisten siirtoprojektien arvo on tyypillisesti alle 10 miljoonaa euroa. Tilaus sisältyy Paperi- ja kuituteknologian kolmannen neljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
Mondin hienopaperikone siirretään Szolnokista, Unkarista Anhui Huatai Forest Pulp & Paperin tehtaalle Anqinginiin, Anhuin maakuntaan. Toimitukseen kuuluu myös koneohjausjärjestelmän päivitys sekä tehdassuunnittelua. Siirretty kone otetaan käyttöön vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla.
 
Qiqihar Paper Millin sanomalehtipaperikone siirretään Heilongjianginsta Guangdong Huatai Paperin tehtaalle Xinhuiniin, Guangdongin maakuntaan. Siirretty konelinja otetaan käyttöön vuoden 2010 lopussa.
 
Anhui Huatai Forest Pulp & Paper Co., Ltd. ja Guangdong Huatai Paper Co., Ltd. kuuluvat Shandong Huatai Paper Stock Co., Ltd. -yhtiöön. Shandong Huatai Paper -konserni tuottaa sanomalehtipaperia, päällystämätöntä hienopaperia, päällystettyä taidepaperia sekä pehmopapereita. Vuosituotanto on yli 1,8 miljoonaa tonnia.
 
Kokonaisten tuotantolinjojen kunnostus ja uudistus sekä niiden mahdollinen siirto ovat osa Metson paperikoneisiin liittyvää palvelutarjontaa, jossa yhdistyvät projektijohtaminen, koneiden uudistusliiketoiminta sekä automaatioratkaisut.
 
Maailmanlaajuisen paperiteollisuuden rakennemuutoksen myötä paperinvalmistajat ovat leikanneet tuotantokapasiteettiaan ja sulkeneet sekä koneita että kokonaisia tehtaita Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Osalla suljetuista koneista on teknistä käyttöikää vielä jäljellä, ja osa niistä on päätetty siirtää Aasian kasvaville markkinoille, etenkin Kiinaan ja Intiaan.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Mikko Osara, uusintojen myynnin päällikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 841 8804
Fan Ze, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +86 139 0133 6277
 

Metso in Twitter