Pörssitiedote lokakuuta 2, 2009 12.30.00 ip. CET

Metso lähtee mukaan kiinteän jätteen kierrätyslaitteisiin ja ostaa M&J Industries A/S:n Tanskasta

Metso Oyj:n yhtiötiedote 2.10.2009 klo 12:30
 
Metso ja pääomasijoittaja Dansk Kapitalanlæg omistama M&J Industries A/S ovat tänään allekirjoittaneet kauppasopimuksen, jonka mukaan Metso ostaa tanskalaisen M&J Industries A/S:n koko osakekannan. Kaupan arvo on noin 16 miljoonaa euroa, ja se arvioidaan saatavan päätöksen lähiviikkoina.
 
Yrityskauppa vahvistaa Metson asemaa yhtenä johtavista kierrätyslaitteiden ja palvelujen toimittajista ja tekee Metsosta merkittävän kiinteän jätteen kierrätyslaitteiden toimittajan. M&J Industriesilla on kattava valikoima sekä kiinteitä että liikuteltavia laitteita kiinteän jätteen murskaukseen ja lisäksi sillä on laaja asennettu laitekanta. Metson maailmanlaajuinen myynti- ja palveluverkosto mahdollistaa nyt hankitun jätteenkierrätysliiketoiminnan kasvattamisen Euroopan ulkopuolelle.
 
M&J Industriesin tuotantolaitos sijaitsee Tanskan Horsensissa, ja se työllistää noin 100 henkilöä. Yhtiön vuoden 2009 liikevaihdon arvioidaan olevan noin 26 miljoonaa euroa.  
 
"Yrityskauppa on tärkeä askel, kun vahvistamme kykyämme palvella perinteistä metallinkierrätyslaitteiden asiakaskuntaamme sen laajentaessa tarjontaansa myös muihin kierrätysmateriaaleihin. Energiayhtiöt, jotka käyttävät laitteita kiinteän jätteen ja biomassan esikäsittelyyn ennen polttamista voimalaitoksissa, ovat uusi ja mielenkiintoinen asiakassegmentti. Toimitamme heille jo nykyisin voimantuotanto- ja automaatiotuotteita ja palveluita. Murskausteknologia on ollut aina yksi Metson keskeisistä vahvuuksista. Tällä yrityskaupalla laajennamme murskaustarjontaamme kiinteän jätteen latteisiin nykyisten metallinkierrätys- ja kivenmurskauslaitteiden ohella", toteaa johtaja Christoffer Ribbing Metson Kierrätys-liiketoiminnasta.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle antavat:
Christoffer Ribbing, toimitusjohtaja, Kierrätys-liiketoimintalinja, Metso, puh. +49 211 2105 627 (englanniksi ja ruotsiksi)
Christer Schönberg, kehitysjohtaja, Energia ja ympäristöteknologia, Metso
 
Lisätietoja sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 

Metso in Twitter