Pörssitiedote lokakuuta 20, 2009 09.00.00 ap. CET

Metso toimittaa biomassakattilalaitoksen Ruotsiin

Metso Oyj:n yhtiötiedote 20.10.2009 klo 09:00

Metso toimittaa biomassakattilalaitoksen yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon Affärsverken Karlskrona AB:lle Karlskronaan Ruotsiin. Laitoksen ja siihen kuuluvat apukattilat toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power. Laitoksen ympäristönsuojelujärjestelmiin liittyvien laitteiden toimittaja on Metson Power-liiketoimintalinja. Tilauksen kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa. Laitoksen on määrä käynnistyä vuoden 2012 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Biomassakattilalaitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa, ja sen pääasiallinen polttoaine on puuhake. Laitos tuottaa noin 36 MW kaukolämpöä Karlskronan alueelle ja noin 13 MW sähköä valtakunnan verkkoon. Uuden laitoksen ansiosta Affärsverken Karlskrona pystyy vastaamaan kaukolämmön kasvavaan kysyntään ja lisäämään biomassan käyttöä lämmön ja sähkön tuotannossa.
 
Karlskronassa Kaakkois-Ruotsissa sijaitseva Affärsverken Karlskrona on kaupungin omistama yhtiö, joka rakentaa, kehittää ja ylläpitää 62 000 asukasta palvelevaa infrastruktuuria.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa lehdistölle antaa:
Olli Elo, tuotelinjajohtaja, MW Power, puh. 040 556 5504
Mikael Barkar, myyntijohtaja, Multipower-tuotelinja, MW Power, puh. 040 534 4607
 
Lisätietoa sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253
 
Metso Oyj
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter