Pörssitiedote marraskuuta 20, 2009 08.30.00 ap. CET

METSO OYJ:N VAIHTOTARJOUS TAMFELT OYJ ABP:N OSAKKEISTA JA OPTIO-OIKEUKSISTA ALKAA 23.11.2009

Metso Oyj:n yhtiötiedote 20.11.2009 klo 8:30

Metso Oyj (Metso) kertoi 5.11.2009 sopineensa Tamfelt Oyj Abp:n (Tamfelt) kanssa liiketoimintojensa yhdistämisestä. Solmitun yhdistymissopimuksen mukaan yhdistäminen toteutetaan osakevaihdolla. Osakevaihdossa Metso tarjoaa jokaista 10:tä Tamfeltin osaketta vastaan 3 uutta Metson osaketta. Metso tarjoaa 0,35 euroa kustakin Tamfeltin liikkeeseen laskemasta optio-oikeudesta. Tamfeltin hallitus suosittelee yksimielisesti, että Tamfeltin osakkeenomistajat ja optio-oikeuksien haltijat hyväksyvät Metson tarjouksen.
 
Vaihtotarjouksen tarjousaika alkaa 23.11.2009 kello 9.00 Suomen aikaa ja päättyy alustavasti 18.12.2009 kello 16.00 Suomen aikaa.
 
Finanssivalvonta on 19.11.2009 hyväksynyt vaihtotarjousta koskevan tarjousasiakirjan ja listalleottoesitteen.
 
Suomenkielinen tarjousasiakirja on saatavilla 20.11.2009 alkaen internetissä osoitteissa www.metso.com, www.tamfelt.fi ja www.seb.fi sekä 23.11.2009 alkaen NASDAQ OMX Helsinki Oy:n palvelupisteestä osoitteessa Fabianinkatu 14, 00130 Helsinki, Metson konsernihallinnosta osoitteessa Fabianinkatu 9 A, 00130 Helsinki, Tamfeltin pääkonttorista osoitteessa Yrittäjänkatu 21, 33710 Tampere sekä Skandinaviska Enskilda Banken AB:n (publ) Helsingin sivukonttorin toimipisteestä osoitteessa Unioninkatu 30, 00100 Helsinki. Tarjousasiakirjan voi myös tilata vaihtotarjouksen palvelunumerosta 020 484 3255 tai sähköpostilla osoitteesta vaihtotarjous@metso.com.
 
 
Vaihtotarjouksen ehdot on liitetty kokonaisuudessaan tähän pörssitiedotteeseen
(LIITE 1).
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
 
Lisätietoja antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253
 
Tätä tiedotetta ei saa julkaista tai muutoin levittää, kokonaan tai osittain, Australiaan, Etelä-Afrikkaan, Japaniin, Kanadaan, Uuteen-Seelantiin tai Yhdysvaltoihin. Tämä tiedote ei ole tarjousasiakirja, eikä se siten ole tarjous tai kehotus myyntitarjouksen tekemiseen. Sijoittajien tulee hyväksyä Osakevaihtotarjous Osakkeista ja tarjous Optio-oikeuksista vain tarjousasiakirjassa esitetyn tiedon perusteella. Tarjousta ei tehdä missään sellaisessa maassa, missä joko tarjous tai siihen osallistuminen olisi kiellettyä tai edellyttäisi Suomen lainsäädännön mukaisten toimenpiteiden lisäksi tarjousasiakirjan laatimista, rekisteröintiä tai muita toimenpiteitä.
 
Tarjousasiakirjaa ja siihen liittyviä hyväksymislomakkeita ei tulla toimittamaan tai lähettämään edelleen, eikä niitä saa toimittaa tai lähettää edelleen mihinkään sellaiseen maahan tai sellaisesta maasta, jossa soveltuva lainsäädäntö kieltää sen. Osakevaihtotarjousta tai tarjousta Optio-oikeuksista ei tehdä suoraan tai välillisesti käyttäen postilaitosta tai mitään osavaltioiden välisen tai kansainvälisen kaupan välineitä (kuten telefax, telex, puhelin tai Internet) tai kansallisen arvopaperipörssin kautta Australiassa, Etelä-Afrikassa, Japanissa, Kanadassa, Uudessa-Seelannissa tai Yhdysvalloissa. Osakevaihtotarjousta eikä tarjousta Optio-oikeuksista voida hyväksyä, mikäli käytetään jotain edellä mainituista välineistä tai mikäli tarjouksen hyväksyminen toimitetaan Australiasta, Etelä-Afrikasta, Japanista, Kanadasta, Uudesta-Seelannista tai Yhdysvalloista.
 
 
Metso Oyj
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 
Esitteet
Nimi
FIN [LIITE 1] Lataa

Metso in Twitter