Pörssitiedote marraskuuta 26, 2009 12.00.00 ip. CET

Metso toimittaa uutta ympäristöystävällistä jätekaasutusteknologiaa Lahti Energia Oy:lle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.11.2009 klo 12:00 paikallista aikaa
 
Metso toimittaa jätekaasutuslaitoksen Lahti Energia Oy:lle Lahteen. Metson toimitus sisältää Lahden uudelle voimalaitokselle jätekaasutusprosessin, kaasukattilan ja savukaasujen puhdistuksen oheislaitteineen sekä koko laitoksen automaatiojärjestelmän.
 
Kaasutinlaitos edustaa uuden tyyppistä teknologiaa, jonka avulla Lahti Energia pystyy tehokkaasti muuttamaan kierrätetyn jätteen energiaksi ja vähentämään merkittävästi fossiilisten polttoaineiden käyttöä Lahdessa. Uusi voimalaitos koostuu kahdesta kaasutinlinjasta, jotka tuottavat yhteensä 50 MW:a sähköä ja 90 MW:a kaukolämpöä. Laitos valmistuu kaupalliseen käyttöön keväällä 2012. Tilaus kirjataan Metson Energia- ja ympäristöteknologian neljännen vuosineljänneksen aikana saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkaista, mutta Lahti Energian kokonaisinvestoinnin arvo on 157 miljoonaa euroa.
 
Kaasuttimessa jäte muutetaan poltettavaksi kaasuksi, joka jäähdytetään ja puhdistetaan. Tämän jälkeen kaasu poltetaan tehokkaassa kaasukattilassa, jotta siitä saadaan höyryä höyryturbiinia varten. Jätteen kaasutus on uusi, innovatiivinen teknologia, jonka avulla jätettä voidaan hyödyntää energian tuotannossa tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.
 
"Voimalaitoshankkeemme on kansainvälisesti merkittävä. Lahdessa lähdetään rakentamaan nyt täysin uudenlaista ympäristömyönteistä tekniikkaa. Uusi laitoksemme lisää Lahden alueen käytettävissä olevaa energiantuotannon kokonaistehoa ja varmistaa sähkön ja erityisesti lämmön riittävyyden alueen kasvaviin tarpeisiin", kertoo Lahti Energian toimitusjohtaja Janne Savelainen.
 
Lahti Energia on monipuolinen energia-alan yritys, joka huolehtii energian tuottamisesta ja energiatuotteiden myynnistä. Yrityksen siirtoverkko kattaa Lahden, Nastolan ja Hollolan sekä lisäksi osia Iitin, Hämeenkosken ja Asikkalan kunnista. Lahti Energian päätuotteita ovat sähkö ja kaukolämpö. Konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli 157 milj. euroa ja sen palveluksessa oli 220 henkilöä. Lisätietoja: www.lahtienergia.fi.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle antaa:
Kai Mäenpää, johtaja, Capital Projects, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +358 40 556 5666
 

Metso in Twitter