Pörssitiedote joulukuuta 9, 2009 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa energia- ja selluteknologiaa CMPC:lle Chileen

Metso Oyj:n yhtiötiedote 9.12.2009 klo 14:00
 
Metso on saanut tilauksen energia- ja selluteknologian toimittamisesta chileläiselle CMPC Celulosa S.A.:lle. CMPC:n investoinnin arvo Metson teknologiaan on noin 60 miljoonaa euroa. Kaupallinen käyttö alkaa vuosina 2011-2012. Suurin osa tilauksesta kirjataan Energia- ja ympäristöteknologian neljännen vuosineljänneksen aikana saatuihin tilauksiin. Selluteknologian osuus tilauksesta kirjataan Paperi- ja kuituteknologian neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin
 
Metson toimitus sisältää uuden biopolttoainetta polttavan voimakattilan, olemassa olevan soodakattilan muutoksen biopolttoainetta polttavaksi kattilaksi, kuitulinjan keittimen muutoksen ja pesemön kapasiteetin noston. Sekä uusi että muutettu voimakattila käyttävät kerrosleijutekniikkaa (BFB). Uusi voimakattila tulee olemaan osa CMPC:n Santa Fe - sellutehtaan energiaprojektia vihreän energian tuottamiseen. Soodakattilan muuttaminen biopolttoainetta polttavaksi voimakattilaksi on puolestaan osa Lajan sellutehtaan modernisointia, kuten myös keittimen muutos ja pesemön puristinteknologian asennuksen sisältävä kapasiteetin nosto. 
 
CMPC Celulosa S.A. on vuonna 1920 perustetun Empresas CMPC S.A:n selluliiketoimintayksikkö. Se on Chilen vanhin paperia valmistava yhtiö ja sen laaja vientiverkosto kattaa yli 200 asiakasta 30 maassa.
  
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoja lehdistölle antavat:
Kari Remes, myyntijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso,
puh. + 358 40 709 2015
Celso Tacla, toimitusjohtaja, Paperi-ja kuituteknologia, Etelä-Amerikka, Metso puh. +55 41 3341 4403
 
 
 
Lisätietoja sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253
 
 
 
 
 
Metso Oyj
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter