Pörssitiedote helmikuuta 19, 2009 11.00.00 ap. CET

Metson paperintestauslaboratoriolle Fennia Prize 2009 -tuotemuotoilupalkinto

Metso Oyj:n lehdistötiedote 19.2.2009 klo 11:00
 
Metson uuden sukupolven automaattinen paperintestauslaboratorio kajaaniPaperLab on palkittu Fennia Prize 2009 -tuotemuotoilupalkinnolla 19.2.2009.
 
Fennia Prize on yrityksille tarkoitettu kilpailu, jossa palkitaan muotoilua liiketoiminnassaan esimerkillisesti käyttäneitä yrityksiä. Kahdessa kilpailusarjassa jaettavien palkintojen yhteisarvo arvo on 35 000 euroa. Kilpailun järjestävät joka toinen vuosi Design Forum Finland, Fennia ja Kauppalehti.
 
Uuden kajaaniPaperLab sukupolven kehitystyön ohjenuorana oli modulaarisuus ja muunneltavuus: haluttiin kehittää laite, joka pystyy joustavasti vastaamaan teollisuuden kiristyviin tuottavuusvaatimuksiin.
 
Useina kokovaihtoehtoina saatavissa oleva kajaaniPaperLab on kompakti laite, joka ei vie suurta tilaa laboratoriossa ja löytää helposti paikkansa myös tuotantolinjan ääreltä. Laitteen ergonomia ja käyttömukavuus on tuotu aivan uudelle tasolle. Lukuisat uudet yksityiskohdat - kuten esimerkiksi automaattinen moduulikehikon avaus - helpottavat käyttöä eivätkä vaadi erikoiskoulutettua laboranttia käyttäjäkseen.
 
kajaaniPaperLab  soveltuu kaikkien paperi- ja kartonkilaatujen laadunvalvontaan ja se tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman standardinmukaisia mittauksia. Tuotteiden testaus onnistuu yhtä hyvin laboratoriossa kuin tuotantolinjallakin. Tuotantolinjan yhteyteen asennettuna kajaaniPaperLab on koneenkäyttäjien saatavilla kellon ympäri: kriittisimmät testit voidaan suorittaa välittömästi ja tuotannolle tärkeät laatuarvot pysyvät tavoitteissaaan, koska tulokset siirtyvät suoraan automaatiojärjestelmään prosessinohjauksen käyttöön.
 
Automatisoitu paperin testaus pystyy tuottamaan enemmän, tarkempia ja toistettavampia tuloksia. Niiden avulla tarvittavat prosessimuutokset pystytään toteuttamaan nopeasti ja pitämään lopputuotteen laatu tavoitteessaan. Samalla raaka-aineiden ja energian kulutus saadaan optimoitua ja prosessin ympäristövaikutukset pysyvät minimissä.
 
kajaaniPaperLab on oleellinen osa prosessista saatavan lopputuotteen laadunvalvontaa. Siksi se noudattaa tiukkoja testausstandardeja ja laitteen kalibrointi varmistaa yhteensopivuuden ISO 9000 laatusertifikaatin kanssa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
 
Kuva kajaaniPaperLabista ladattavissa Metson internetsivuilta osoitteesta:
www.metsoautomation.com -> NEWS & INFO -> Photo library
 
 
Lisätietoa lehdistölle:
Jari Heiskanen, tuotepäällikkö. Automaatio-liiketoimintalinja, puh. 0400 278 545
 
 
 

Metso in Twitter